Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας και επικεφαλής της άτυπης επιτροπής των ιατροδικαστών για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα Νίκος Καρακούκης δηλώνει πως «θα καταφέρουμε σίγουρα να εντοπίσουμε τι πραγματικά συνέβη» και θα ενημερωθεί σχετικά η Αστυνομία που διεξάγει την έρευνα. «Ψάχνουμε όλα τα ευρήματα για να βγάλουμε κάποια άκρη, αλλά δεν έχουμε καταλήξει πουθενά» υποστήριξε. 

Ο κ. Καρακούκης μιλώντας στο MEGA εξήγησε πως «σύστησα μια επιτροπή με συναδέλφους για να κάνουμε μια ανασκόπηση των φακέλων και των φωτογραφιών, καθώς και να δούμε αν υπάρχει κάτι για να μας δώσει μια απάντηση, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμα, ειλικρινά το λέω... Διότι αν είχαμε καταλήξει, θα είχαμε ενημερώσει και την Ασφάλεια». Σε ερώτηση τι αναζητά η επιτροπή, απάντησε: «Ψάχνουμε όλα τα ευρήματα για να βγάλουμε κάποια άκρη, αλλά δεν έχουμε καταλήξει πουθενά. Τώρα έχουμε συνθέσει ορισμένα ευρήματα και θα τα αξιολογήσουμε και από εκεί και πέρα εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος θα ενημερώσουμε. Θα ενημερώσουμε την Αστυνομία πρώτα, γιατί έχουν επιληφθεί του περιστατικού. Θα κάνουμε τεράστια ζημιά αν τα δώσουμε πρώτα στον δημοσιογραφικό κόσμο». Ταυτόχρονα τόνισε πως «θα καταφέρουμε σίγουρα να εντοπίσουμε τι πραγματικά συνέβη» με τους θανάτους των τριών παιδιών.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Η Ρούλα την έπιασε από τα μαλλιά» - Μαρτυρία για άγριο καβγά της μητέρας

Επίσης, ο κ. Καρακούκης θέλησε να κάνει μία παρέμβαση στην εκπομπή αναφορικά με ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», υπογραμμίζοντας πως «αυτό που έγινε είναι μέσα στο ''πνεύμα των ημερών'', καθώς πολλά μέσα ακολουθούν μια τέτοια τακτική και βγάζουν μια δήλωση κάποιου, ο οποίος τελικά δεν έχει πει κάτι. Αυτά τα ψεύδη κάνουν ζημιά».

Πάτρα: Η βραδυκαρδία της Τζωρτζίνας και η ενημέρωση των γιατρών 

Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Λαμπρόπουλος παρουσίασε ένα νέο στοιχείο για την 9χρονη Τζωρτζίνα. Σύμφωνα με τη φωτογραφία που έστειλε η ίδια η μητέρα στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλης, «Φως στο Τούνελ», την οποία τράβηξε στις 25 Ιανουαρίου 2021, φαίνεται ότι η μικρή Τζωρτζίνα παρουσίαζε βραδυκαρδία, ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και οι σφυγμοί της είχαν πέσει στους 61. Τότε η μητέρα ειδοποίησε το νοσηλευτικό προσωπικό με χαρακτηριστική καθυστέρηση. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι γιατροί και οι υπεύθυνοι της έρευνας δεν εστιάζουν στην εικόνα - ντοκουμέντο της μητέρας, αλλά σε ένα άλλο στοιχείο και συγκεκριμένα στο λεγόμενο τρεντ, δηλαδή στη σύνοψη της κατάστασης της μικρής που επικρατούσε την προηγούμενη μισή ώρα, μετρώντας τα δεδομένα της καρδιάς και των αναπνοών του παιδιού.

Οπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, το παιδί παρουσίασε βραδυκαρδία για 15 - 20 λεπτά χωρίς η μητέρα να ειδοποιήσει κανέναν γιατρό. Το παιδί ξαφνικά έχανε τους παλμούς τους και ξαφνικά επανερχόταν. Σύμφωνα πάντα με το σχετικό εύρημα, αυξάνονται ξαφνικά οι σφυγμοί και οι παλμοί του παιδιού. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, γιατροί με τους οποίους μίλησε ο ίδιος, του ανέφεραν ότι «φαίνεται σαν κάποιος να παρεμβαίνει στο σώμα της Τζωρτζίνας, ή κάποιος να πειράζει τις καρωτίδες της». Οι γιατροί μάλιστα απέκλεισαν τις πιθανότητες να είναι παθολογικό αυτό το εύρημα της βραδυκαρδίας από την μια και της απότομης αύξηση των παλμών του παιδιών από την άλλη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA