Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενταση επικράτησε στον «αέρα» του Open TV και κατά τη διάρκεια της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής «Ωρα Ελλάδος». Στο πάνελ φιλοξενήθηκαν μέσω skype οι ανταποκριτές του «Ανοιχτού Καναλιού» σε Μόσχα και Βερολίνο, Θανάσης Αυγερινός και Παντελής Βαλασόπουλος, αντίστοιχα. Σε μια συζήτηση που εξελισσόταν γύρω από τα τεκταινόμενα στον πόλεμο της Ουκρανίας, ο Θανάσης Αυγερινός μετέδιδε τα στοιχεία του ρεπορτάζ του με τον ανταποκριτή από το Βερολίνο να προσπαθεί να αντικρούσει κάποια από τα λεγόμενά του.

«Η Μόσχα λέει ότι οι Ευρωπαίοι δεν κατάφεραν ούτε μία φορά το Κίεβο να το πείσουν να υποχωρήσει και σε ό,τι αφορά στην Μαριούπολη και τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, οι μαρτυρίες των κατοίκων λένε ότι δεν τους αφήνουν να βγουν από την πόλη το εθνικιστικό τάγμα του Αζόφ. Θα προκαλέσω όποιον έχει μία μαρτυρία έστω να καταγγείλει κάτι διαφορετικό» είπε ο Αυγερινός.

Σε μέσο ανεξάρτητο όμως όχι ρωσικό, λέει ο Βαλασόπουλος, και προσθέτει, απαγορεύεται στα ρωσικά Μέσα, είναι ελεγχόμενα τα πράγματα.

Ο Αυγερινός στη συνέχεια είπε: «Οσοι γνωρίζουν τι εστί τάγματα Αζόφ και τι έχουν τραβήξει οι άνθρωποι από την κατάληψη της Μαριούπολης εδώ και χρόνια. Τα τάγματα του Αζόφ δεν υπακούν πλέον στο Κίεβο. Δεν μπορεί να τους πείσει το Κίεβο».

Αμάν με αυτό το Αζόφ, πόσοι είναι πια και δεν μπορεί ολόκληρη η Ρωσία να τους κάνει καλά, αναρωτήθηκε ο Βαλασόπουλος.

Βαλασόπουλος: Είναι θέμα πώς το βλέπει ο καθένας. Μπαίνουν οι τύποι από τη Συρία, μπαίνουν οι Βάγκνερ, έχουν μπει οι Τσετσένοι, τι δουλειά έχουν οι Τσετσένοι;

Αυγερινός: Ανοιξε καμιά γεωγραφία, είναι ρωσική επαρχία η Τσετσενία, Ρώσοι στρατιώτες είναι.

Βαλασόπουλος: Υποτίθεται ότι στην Μαριούπολη είναι οι Αζόφ, δύο εβδομάδες δεν μπορεί να τους κάνει καλά ο ρωσικός στρατός; Την έχουν ισοπεδώσει.

Αυγερινός: Επρεπε να την ισοπεδώσουν περισσότερο για να είναι ευχαριστημένος ο Παντελής... Οποιος θέλει να αμφισβητήσει στοιχεία του ρεπορτάζ μου με επιχειρήματα. Κάποιοι συνάδελφοι ενεπλάκησαν πολύ πρόσφατα. Παρακολουθώ τον εμφύλιο της Ουκρανίας από το 2014. Θα παρακαλέσω λίγο μεγαλύτερο σεβασμό για το τι γνωρίζει ο καθένας στο ρεπορτάζ. Καμία προσωπική κουβέντα για το ρεπορτάζ μου δεν θα ανεχτώ. Λέω ξεκάθαρα ότι η Σπάρτα είναι αριστερή οργάνωση και το Ντονιέτσκ αυτοανακηρύχθηκε σε λαϊκή δημοκρατία γιατί έχουν τις ρίζες τους στην σοβιετική εποχή.

Βαλασόπουλος: Το ότι λένε αυτοί ότι είναι αριστεροί, δεν λέει τίποτα.

Αυγερινός: Μπορείς να το αμφισβητήσεις Παντελή με επιχειρήματα; Ξέρεις ποιος είναι ο Μοτορόλα;

Κάπου εκεί έπεσαν οι τόνοι κι άλλαξε η κουβέντα, με τους παρουσιαστές της εκπομπής να πηγαίνουν σε διάλειμμα...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA