ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/03/2022 17:18

Κορονοϊός - Γκίκας Μαγιορκίνης: Μέχρι το Πάσχα θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, όπως αποκάλυψε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής, Γκίκας Μαγιορκίνης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός - Γκίκας Μαγιορκίνης: Μέχρι το Πάσχα θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Θέμα λίγων εβδομάδων είναι η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Αυτό ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί κοντά στο Πάσχα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και τη Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass».

«Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του» σημείωσε, κάτι που μπορεί αργότερα με νέα ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών, να αλλάξει και να επανέλθει, επισήμανε. Ωστόσο, έσπευσε να σημειώσει πως «θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων» και συνέχισε λέγοντας πως: «Ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο».

Παράλληλα, ανέφερε πως: «Είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη – θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

Video Loading...

Σχετικά με το ενδεχόμενο η κατάργηση του Green pass, να ενθαρρύνει κάποιους να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, υπογράμμισε ότι: «Ο εμβολιασμός γίνεται πρωτίστως για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Ο εμβολιασμός για απόκτηση του Green pass γίνεται για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Άπαξ και δεν υπάρχει πίεση δεν υπάρχει και λόγος χρήσης του» επισήμανε και τόνισε πως «είναι το πρώτο που θα επανέλθει εάν ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας».

«Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο αύστημα Υγείας» σημείωσε. «Αυτό σημαίνει πως το Green pass, μπορεί να επανέλθει τότε και εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο γι΄αυτό τον λόγο θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΚΙΚΑΣ ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ