Μενού
  • Α-
  • Α+

Αρχίζουν ξανά σήμερα οι καταθέσεις των μαρτύρων στη δίκη για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Οι γονείς της νεαρής φοιτήτριας, η οποία δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2018, στη Ρόδο όπως έχουν γνωστοποιήσει ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση πως αδυνατούν να παρίστανται σήμερα στη διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Μαρτυρία για την «φοβισμένη Τζωρτζίνα» - Πιθανές οι συλλήψεις

Ωστόσο - εάν δεν ανακύψουν νέα προσχώματα από την πλευρά της υπεράσπισης - το δικαστήριο θα προχωρήσει στην εξέταση άλλων μαρτύρων, πιθανότατα των λιμενικών που εξιχνίασαν την υπόθεση. Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης Τοπαλούδης και Κυριακή Αρμουτίδου θα καταθέσουν στις 28 Απρίλιου για τη δολοφονία της κόρης τους.

Μετ’ εμποδίων η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Πάντως, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο έχει ήδη συνεδριάσει τρεις φορές χωρίς να προχωρήσει στην αποδεικτική διαδικασία. Κι αυτό διότι αφενός υπήρξαν αιτήματα της διακοπής τη δίκης από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου με αλβανική καταγωγή και αφετέρου μέλος της σύνθεσης νόσησε με Covid-19. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην συνήγορος υπεράσπισης του Αλβανού κατηγορούμενου προκάλεσε εκ νέου καθυστέρηση στην έναρξη των καταθέσεων των μαρτύρων. Αφού είχε γίνει δεκτό να διακοπεί η υπόθεση προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία ως νεοδιορισθείς δικηγόρος, επανήλθε ζητώντας αυτή τη φορά την αναβολή της. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, με αποτέλεσμα ο δικηγόρος να παραιτηθεί από τα καθήκοντα του. 

Η κατάσταση προκάλεσε και την παρέμβαση του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη ο οποίος επιχείρησε να εξηγήσει στον παραιτηθέντα συνήγορο την ταλαιπωρία που υφίσταται η οικογένειά του εξαιτίας των συνεχιζόμενων διακοπών της δίκης. Από την πλευρά του, ο συνήγορος του απάντησε: «Συμπαρίσταμαι στον πόνο σας αλλά και εγώ πρέπει να κάνω τη δουλειά μου». 

Αν και αρχικά οι προσπάθειες του δικαστηρίου για να διορισθεί αυτεπαγγέλτως άλλος συνήγορος υπήρξαν άκαρπες, τελικά βρέθηκαν δύο συνήγοροι που αποδέχθηκαν τον διορισμό τους και σήμερα αναμένεται να αρχίσει η αποδεικτική διαδικασία για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, αν φυσικά δεν προκύψει κάποιο άλλο θέμα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA