Μενού
  • Α-
  • Α+

Το έργο της προανακριτικής έρευνας για τον εντοπισμό των αιτιών και τον καταλογισμό των ευθυνών της έκρηξης στο εργοστάσιο παρασκευής εκρηκτικών στην Ιτέα Γρεβενών, αντί της Πυροσβεστικής που είχε αρχικά ανατεθεί, με νέα εντολή του Εισαγγελέα Γρεβενών ανατίθεται στην Αστυνομία. Οι εργασίες της ειδικής ομάδας πυροτεχνουργών σταμάτησαν με την δύση του ηλίου και θα συνεχιστούν το πρωί. 

Από έρευνες που έγιναν κατά τη διάρκεια της ημέρας αρκετά μέτρα από το χώρο της έκρηξης ανάμεσα σε κομμάτια από μπετόν και σίδερα εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη που ανήκουν στους τρεις εργαζόμενους που εκείνη την ώρα ήταν στο χώρο παραγωγής του εργοστασίου. «Είμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώσουμε το θάνατο τριών εργαζομένων, που βρίσκονταν στο εργοστάσιο μας στα Γρεβενά, κατά τη διάρκεια ατυχήματος στη γραμμή παραγωγής της μονάδας» αναφέρει στην ανακοίνωση η εταιρεία ΕΛΤΕΚ. 

Διαβάστε ακόμη: Γρεβενά: Νεκροί οι 3 εργάτες στο εργοστάσιο της ΕΛΤΕΚ στα Γρεβενά - Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την οδύνη μας για το χαμό των συναδέλφων μας και να εκφράσουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας προς τους οικείους τους. Αυτή τη στιγμή οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θανόντων, με τις οποίες είμαστε σε επικοινωνία από την πρώτη στιγμή. Η εταιρεία μας θα σταθεί δίπλα τους με κάθε τρόπο, έμπρακτα και ηθικά. Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος εξακολουθούν να τελούν υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, με τις οποίες η εταιρεία μας συνεργάζεται πλήρως», επισημαίνει. 

Από την έκρηξη που σημειώθηκε στις 08:15 τη Δευτέρα (21/3) το εργοστάσιο της ΕΛΤΕΚ κυριολεκτικά εξαϋλώθηκε ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι εργαζόμενοι διαμελίστηκαν. Την ώρα της έκρηξης σε κοντινή απόσταση βρισκόταν ο φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει τη βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Ο φύλακας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γρεβενών σε κατάσταση σοκ και σύμφωνα με τη διοικήτρια Ευτυχία Καπάτου που μίλησε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία. 

Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που τα φερτά υλικά εκσφενδονίστηκαν εκατοντάδες μέτρα με τους τοπικούς φορείς να αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι τσιμεντοκολώνες βρέθηκαν 400 μέτρα από την εταιρεία

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA