ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/03/2022 21:37

25η Μαρτίου: Οι οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών για τις ελληνικές σημαίες

Οδηγίες αναφορικά με τις υποχρεώσεις δημόσιων φορέων, ιδιωτικών επιχειρήσεων, αλλά και νοικοκυριών ενόψει της 25ης Μαρτίου όσον αφορά στην ελληνική σημαία, απέστειλε ο Μάκης Βορίδης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
25η Μαρτίου: Οι οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών για τις ελληνικές σημαίες
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Την ανάγκη να τηρηθούν στο ακέραιο οι υποχρεώσεις που αφορούν στην κατάσταση της αναρτώμενης εθνικής σημαίας τόσο στα δημόσια και δημοτικά κτίρια, όσο και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και οικίες, επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, με οδηγία που απέστειλε προς όλους τους δημόσιους και δημοτικούς φορείς, με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Αναλυτικά, οι οδηγίες για τις ελληνικές σημαίες ενόψει 25ης Μαρτίου:

«Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζονται τα όσα απορρέουν από τις διατάξεις του νόμου 851/1978 και σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται ότι:

  • Οι αναρτώμενες σημαίες θα πρέπει να είναι κατασκευασμένες με κατάλληλο ύφασμα ανεξίτηλου χρώματος και να διατηρούνται σε καλή κατάσταση.
  • Για σημαίες που έχουν φθαρεί, αποχρωματιστεί ή κατασκευαστεί με λάθος αποτύπωση επιβάλλεται η αντικατάστασή τους και σαφώς δεν επιτρέπεται η ανάρτησή τους.
  • Η αναρτώμενη σημαία θα πρέπει να αντικαθίσταται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, ώστε να αποτρέπεται η οποιαδήποτε φθορά που μπορεί να υποστεί.
  • Οι σημαίες που αντικαθίστανται δεν απορρίπτονται στα άχρηστα, αλλά καταστρέφονται με κάθε δέοντα τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ