Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη νέα τροπή που έχει λάβει η υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας του ενός εκ των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, ερευνούν οι Αρχές μέσω των αιματολογικών εξετάσεων, μετά την ύποπτη ουσία που εντοπίστηκε στα δείγματα της Τζωρτζίνας μέσω των τοξικολογικών εξετάσεων. Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο «Tlive» έκανε λόγο για μία συγκεκριμένη ουσία στο αίμα ή τα ούρα του παιδιού, καθώς και την ποσότητα αυτής της ουσίας και στον οργανισμό της 9χρονης. 

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Στηρίζει Ρούλα Πισπιρίγκου ο Μάνος Δασκαλάκης - «Το παρακάνανε»

«Οι ιστολογικές εξετάσεις ολοκληρώθηκαν και αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουμε πάρα πολλά πράγματα και το πρώτο μεγάλο συμπέρασμα είναι ότι δεν βρέθηκε κάποις ''εκκωφαντική'' παθολογική νόσος. Προφανώς αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία η τοξικολογική εξέταση και η ανάλυση στο αίμα και στα ούρα των ουσιών που βρέθηκαν. Εάν είναι φαρμακευτική ουσία από αυτές που δίνονται στα νοσοκομεία, μένει να το δούμε. Η Τζωρτζίνα ελάμβανε αγωγή, αλλά σημαντικό στοιχείο θα είναι και η ποσότητα που βρέθηκε. Εδώ να πούμε ότι υπάρχουν και ουσίες οι οποίες μπορεί να μην επιφέρουν από μόνες τους τον θάνατο, αλλά να συμβάλλουν σε αυτόν. Για παράδειγμα μια ουσία μπορεί να προκαλέσει ύπνωση διαρκείας, σαν μια κατασταλτική ουσία, όπως είναι ένα μυοχαλαρωτικό σε μεγαλύτερη ποσότητα ή ένα φάρμακο για την επιληψία», είπε ο κ. Λέων.

Στο Αριστοτέλειο η συνέχεια του θρίλερ

Σε κάθε περίπτωση οι αιματολόγοι τη δεδομένη χρονική στιγμή αποτελούν «κλειδί» στην υπόθεση, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις, τα πορίσματα και οι ιατροδικαστικές έρευνες έχουν ανατραπεί σε μεγάλο βαθμό και τα δείγματα της Τζωρτζίνας στάλθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Τα αποτελέσματα και οι αναλύσεις των δειγμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων είναι αυτά που αναμένεται να δώσουν λύση στο γρίφο μιας υπόθεσης που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα στην επιστημονική κοινότητα. Οι επιστήμονες διερευνούν ποσότητες φαρμάκων ή άλλων ουσιών και τα αποτελέσματα αναμένεται να δώσουν νέα ευρήματα. 

Παράλληλα, γιατροί από το Ωνάσειο, το Καραμανδάνειο και το νοσοκομείο Παίδων Αγλαία Κυριακού, έχουν ήδη στην πλειοψηφία τους καταθέσει, ενώ οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής αναμένουν και τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας προκειμένου να συμπληρώσουν τα κομμάτια του παζλ που ίσως τους δείξουν πιθανούς ενόχους για το θάνατο των τριών κοριτσιών.  

«Η μητέρα υποστηρίζει το γενετικό πρόβλημα»

Παράλληλα, στην εκπομπή Tlive εμφανίστηκε και η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ορισμένες επικοινωνίες που είχε με τη μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία εμφανίζεται ενοχλημένη από την τοποθέτηση της γιατρού: «Μου είπε ότι δεν έχω δικαίωμα να αναφέρομαι στην υπόθεση γιατί δεν ήμουν θεράπων ιατρός. Ομως της εξήγησα πως έχω θεσμικό χρέος στην κοινωνία να μεταφέρω πληροφορίες που έχω στην κατοχή μου. Από εκεί και πέρα, η μητέρα μου είπε ότι θα έπρεπε οι ''εισαγγελείς της τηλεόρασης'' να περιμένουν να βγουν οι εξετάσεις της Τζωρτζίνας από ειδικό εργαστήριο που έχουν σταλεί στις ΗΠΑ για να φανεί εάν υπάρχει γενετικό πρόβλημα, κάτι το οποίο η ίδια υποστηρίζει θερμά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA