Μενού
  • Α-
  • Α+

Κανένα γονιδιακό πρόβλημα δεν είχε η οικογένεια των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, όπως μετέδωσε στο MEGA και το Live News ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος. Το επίσημο πόρισμα της εξέτασης αναμένεται να βγει μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με το MEGA, αρχικά εξετάστηκε αν υπάρχουν γονίδια που μπορεί να προκαλέσουν καρδιολογικά προβλήματα. Συνολικά εξετάστηκαν σχεδόν 1.000 γονίδια και το πόρισμα του Ιδρύματος της Ακαδημίας Αθηνών αναφέρει πως δεν υπάρχει κάποιο γενετικό πρόβλημα στα παιδιά, κάτι που αναμένεται να είναι καθοριστικό για την υπόθεση των θανάτων των τριών νεκρών παιδιών.

Διαβάστε ακόμηΝεκρά παιδιά στην Πάτρα - Κατερινόπουλος: 100% εγκληματική ενέργεια - Μου τηλεφώνησαν από τη Scotland Yard

Σύμφωνα, πάλι, με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η σπιτονοικοκυρά της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, που πέθανε σε ηλικία 69 ετών από καρκίνο, είχε κάνει πληρεξούσιο να διαχειρίζεται τους τραπεζικούς λογαριασμούς ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης. 

Η μυστήρια ουσία στη Τζωρτζίνα

Τους δικούς του φόβους στο «LIVE NEWS» εκφράζει και ο κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπαντιδέας. Τονίζει πως υπάρχουν φάρμακα που θα μπορούσαν να έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στον αναπάντεχο θάνατο της Τζωρτζίνας και ουσίες που είναι ύποπτες για πρόκληση ακόμα και ανίατων ασθενειών. «Μπορεί κανείς να προμηθευτεί πολλά φάρμακα από το φαρμακείο, χωρίς συνταγή και μερικά από αυτά, πραγματικά μπορεί δημιουργήσουν βλάβη στον οργανισμό και την καρδιά και να προκαλέσουν θάνατο από καρδιακή ανακοπή» σημείωσε ο κ. Σπαντιδέας.

Η ουσία που έχει εντοπιστεί στον οργανισμό της Τζωρτζίνας φαίνεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, πως δεν χορηγήθηκε στο παιδί από θεράποντες γιατρούς. Αν αποδειχθεί επιστημονικά ότι αυτή προκάλεσε τον θάνατό της, το τμήμα Ανθρωποκτονιών θα πάρει τη σκυτάλη ταχύτατα και θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις, για να διαπιστωθεί ποιο ή ποια ήταν τα άτομα που ευθύνονταν.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο τέλος των τοξικολογικών ελέγχων θα έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση, εάν ή όχι επέδρασαν ουσίες στο φαινόμενο του θανάτου του συγκεκριμένου παιδιού» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων. Σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων συνδύασε και πάλι τα δεδομένα της υπόθεσης με την ιατρική βιβλιογραφία για να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας που μπορεί να προήλθε από πνιγμό.

«Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα. Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου. Στη σχετική βιβλιογραφία διαβάζουμε πως η πνιγμονή από απόφραξη των αναπνευστικών στομίων περιλαμβάνει κατά κανόνα σχεδόν, περιστατικά ανθρωποκτονίας» υπογράμμισε ο ιατροδικαστής.

Κατερινόπουλος: 100% εγκληματική ενέργεια - Μου το είπαν από τη Scotland Yard

Πάντως, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., Θανάσης Κατερινόπουλος, επέμεινε ότι οι θάνατοι των παιδιών οφείλονται 100% σε εγκληματική ενέργεια. «Γιατί να χτυπηθεί τόσο σκληρά αυτή η οικογένεια με τρεις θανάτους, ακανόνιστα, πέθαναν σε διαφορετικούς χρόνους από πλευράς ηλικίας, δεν πέθανε το πρώτο παιδί πρώτο για να ακολουθήσουν τα άλλα, αν δεχθούμε ότι υπήρχε γονιδιακό. Όλα τα παιδιά πέθαναν Σαββατοκύριακο. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά, άρα κάτι γίνεται εδώ, κάποιο ανθρώπινο χέρι μπήκε και πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις στους γονείς και στην κοινωνία τόσο η επιστημονική κοινότητα όσο και η Αστυνομία».

Μάλιστα, έκανε γνωστό ένα τηλεφώνημα που είχε με Ελληνίδα αστυνομικό από τη Scotland Yard, η οποία του ανέφερε και την αίσθησή της ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Μάλιστα, οι γονείς και η κοινωνία πρέπει να μάθουν την αλήθεια για τους θανάτους των παιδιών. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA