Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία για τη δηλητηρίαση του Ρομάν Αμπράμοβιτς έρχονται στη δημοσιότητα. Ο Ρώσος ολιγάρχης, μάλιστα, που κατανάλωσε μόνο σοκολάτα και νερό, όταν βρέθηκε στις διαπραγματεύσεις που δηλητηριάστηκε, εμφάνισε έντονα συμπτώματα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times φαίνεται να ρώτησε αυτόν που τον εξέτασε: «Πεθαίνουμε;»

Διαβάστε ακόμη: Ρομάν Αμπράμοβιτς: Η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Τουρκία και το χτύπημα στο μπράτσο

Τα συμπτώματα που είχε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είχε αποκαλύψει η Wall Street Journal. Στο δημοσίευμά της, μάλιστα, έγραψε ότι ο Ρομάν Αμπράμοβιτς είχε κόκκινα μάτια, δάκρυζε και ξεφλούδιζε το δέρμα του σε πρόσωπο και χέρια. Οι αναφορές για τα συμπτώματα δηλητηρίασης δημοσιεύθηκαν την παραμονή των συζητήσεων Ουκρανίας - Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Ρώσος ολιγάρχης έδωσε το «παρών». Όπως ανέφεραν τόσο στη Wall Street Journal όσο και στο Bellingcat, μια ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα, εκτός από τον Αμπράμοβιτς, ο κ. Ουμέροφ και ένας άλλος Ρώσος επιχειρηματίας είχαν υποστεί συμπτώματα που σχετίζονται με δηλητηρίαση μεταξύ της νύχτας του 3 Μαρτίου και το πρωί της 4ης Μαρτίου έπειτα από διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με την Bellingcat, όλοι όσοι ήταν στις διαπραγματεύσεις έπιναν μόνο νερό και έφαγαν σοκολάτα. 

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Οι ουσίες που πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν

Ο ερευνητής Christo Grozev, είπε, σύμφωνα με τη Daily Mail, ότι μια ομάδα ειδικών συμφώνησε ότι η χημική ουσία που πιθανόν χρησιμοποιήθηκε ήταν η χλωροπικρίνη, ένας παράγοντας χημικού πολέμου που χρησιμοποιήθηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με άλλο σενάριο είναι πιθανό να δόθηκε μια χαμηλή δόση Novichok, η οποία θα μπορούσε να έχει οδηγήσει σε αυτά τα συμπτώματα σύμφωνα με έναν έμπειρο ειδικό.

Πάντως, όπως τονίζουν οι ερευνητές κανείς δεν ήθελε να δολοφονήσει τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Λένε ότι όποιος τον δηλητηρίασε, ήθελε μόνο να τον τρομάξει. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, παρά τα δημοσιεύματα που κατέκλυσαν τον Τύπο παγκοσμίως, πήγε στην Κωνσταντινούπολη για τις διαπραγματεύσεις και είχε και μία σύντομη συνομιλία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA