Μενού
  • Α-
  • Α+

Για δεύτερη νύχτα η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, παρέμεινε κρατούμενη στη ΓΑΔΑ, όπου και θα κρατηθεί ως τη Δευτέρα, οπότε και θα απολογηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα ύστερα από το βαρύ κατηγορητήριο που της ασκήθηκε. Η σύγχρονη Μήδεια, συνεχίζει να αρνείται όλες τις κατηγορίες και δεν «σπάει» με τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση να βρίσκονται μπροστά σε ένα πρωτοφανές περιστατικό που θα θυμούνται για μια ζωή. Η φερόμενη ως παιδοκτόνος, τουλάχιστον του ενός από τα τρία νεκρά παιδιά της, παραμένει «σφήκα» και οι αξιωματικοί δεν μπορούν να της πάρουν κουβέντα. Αλλωστε, στην παρούσα φάση δεν προβλέπεται σ' αυτό το στάδιο ανάκριση από τους αστυνομικούς κι ως εκ τούτου, οι όποιες συζητήσεις μαζί της έχουν άτυπο χαρακτήρα.

Διαβάστε ακόμη: Ρούλα Πισπιρίγκου: «Θα υπάρξουν εκπλήξεις» - Κατηγορεί τη στάση του πατέρα ο Κατερινόπουλος

Εντύπωση προκαλεί (και) το γεγονός ότι η ψυχρή στάση της αντικατοπτρίζεται ακόμα και σ' αυτά που ρωτάει, αυτά που φέρεται να την ενδιαφέρουν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μόνο που ενδιαφέρει την 33χρονη είναι το μέλλον. Δηλαδή ποιες είναι οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Μάλιστα, όλο το βράδυ ρωτούσε τους αστυνομικούς: «και τώρα τι θα γίνει με εμένα;» προκαλώντας την δυσφορία των αστυνομικών, που βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεση.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε από τον 11ο όροφο, που βρίσκεται το Ανθρωποκτονιών, στον 7ο, που είναι τα κελιά των προσωρινά κρατουμένων. Δεν δείχνει ίχνος συνεργασίας, αρνείται ότι γνωρίζει την ύπαρξη της κεταμίνης, ενώ δεν παραδέχεται καμία από τις 9 απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά της 9χρονης Τζωρτζίνας. Χθες είχε το πρώτο της επισκεπτήριο, καθώς η μητέρα της Ελένη και η αδελφή της Δήμητρα την επισκέφθηκαν στη ΓΑΔΑ. Εκατσαν περίπου δύο ώρες και της έφεραν ρούχα και νερά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταγωγής της από την Πάτρα στην Αθήνα, της παραμονής της το πρώτο 24ωρο στη ΓΑΔΑ αλλά και της μεταφοράς της στα δικαστήρια, η Ρούλα Πισπιρίγκου δηλώνει άγνοια για τα όσα κατηγορείται. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογός της με τους αστυνομικούς που τη μετέφεραν από την Πάτρα στην Αθήνα.

«Με τι ιδιότητα με φέρατε εδώ;», φέρεται να ρώτησε η Πισπιρίγκου όταν οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Τότε της έδειξαν το ένταλμα σύλληψης. Και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν έχω κάνει τίποτα. Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα της κεταμίνης, εμένα ήρθατε να πάρετε;

Αστυνομικοί: Έδωσες κεταμίνη στο παιδί σου;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Όχι, δεν έδωσα στο παιδί τίποτα.

Αστυνομικοί: Πιστεύεις ότι υπάρχει κεταμίνη;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Δεν είμαι σίγουρη για τα αποτελέσματα. Θέλω να ελεγχθεί αυτό. Την ώρα που μου χτυπήσατε την πόρτα, γκούγκλαρα να μάθω τι είναι η ουσία κεταμίνη.

Την εγκαταλείπουν οι δικηγόροι ο ένας μετά τον άλλον

Στο μεταξύ, η Ρούλα Πισπιρίγκου συναντήθηκε και με τον δικηγόρο Νίκο Ιωάννου που ορίστηκε από τον κατάλογο του δικηγορικού συλλόγου, επί πέντε ώρες ωστόσο τελικά ο ίδιος χθες το βράδυ παραιτήθηκε δηλώνοντας ότι δεν θα την αναλάβει. Μια μέρα νωρίτερα, ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος ισχυριζόταν το προηγούμενο διάστημα ότι η οικογένεια Δασκαλάκη δεν είχε καμία σχέση με τις κατηγορίες που τους επέρριπταν τα «τηλεδικαστήρια», καθώς το Ανθρωποκτονιών δεν είχε ζητήσει ακόμα να ασκηθεί δίωξη, ενώ και ο προηγούμενος δικηγόρος της οικογένειας, ο Γιάννης Κόττας είχε παραιτηθεί. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, ήταν κάθετη η διαφωνία του με την έκθεση της μητέρας στη δημοσιότητα, η οποία δημιούργησε σύμφωνα με τον ίδιο σύγχυση και αιτιάσεις προς το πρόσωπό της, που δεν συνάδουν με τα πραγματικά περιστατικά και στοιχεία των τριών θανάτων. «Η δική μου νομική υποστήριξη έγινε με την πεποίθηση, ότι η Ρούλα δεν έχει προκαλέσει κακό στα κορίτσια της», είχε πει μιλώντας σε τοπική εφημερίδα.

Μάνος Δασκαλάκης: Ερωτηματικό η στάση του πατέρα

Την ίδια στιγμή, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι με τη στάση που τηρεί ο Μάνος Δασκαλάκης. Ο πατέρα τον τριών κοριτσιών, ο οποίος μέχρι την τελευταία στιγμή έδειχνε να υποστηρίζει την Ρούλα Πισπιρίγκου, με την οποία όπως είχαν δηλώσει, βρίσκονταν σε διάσταση, δεν έχει αντιδράσει ακόμα, γεγονός που εγείρει ερωτήματα και γι αυτό οι Αστυνομικοί κρατούν στάση αναμονής ώστε να δουν την αντίδραση του.

Η δικογραφία για Μαλένα-Ιριδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών μιας και δυστυχώς ο εφιάλτης δεν τελειώνει στην κατά τα φαινόμενα φερόμενη δολοφονία της Τζωρτζίνας. Ο θάνατος της Μαλένας το 2019 αλλά και της Ιριδας, στις 21 Μαρτίου 2021, παραμένουν άλυτοι γρίφοι και γι αυτό έχει συνταχθεί δικογραφία για αμφότερους τους θανάτους, ωστόσο, θα πρέπει να γίνει επανεξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα δύο κοριτσάκια άφησαν την τελευταία τους πνοή, έπειτα από εγκληματική ενέργεια σε βάρος τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA