Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλλαγές έρχονται στις ημερομηνίες λήξης για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το πιστοποιητικό νόσησης, που φέρνουν νέα δεδομένα για εστίαση και άλλους κλάδους, σύμφωνα με νέες δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη

Διαβάστε ακόμηΚορονοϊός: Πιθανή η τέταρτη δόση με το εμβόλιο για όλους τον Σεπτέμβριο

Οπως ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης, η Κομισιόν έχει συστήσει την ενοποίηση της διάρκειας ισχύος των συγκεκριμένων πιστοποιητικών σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ακόμη τη λήξη στους 9 μήνες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους 6 για το πιστοποιητικό νόσησης. Αυτό θα ισχύει για όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου και θεωρούνται ανεμβολίαστοι, έχοντας περιορισμούς σε εστίαση και λιανεμπόριο, αλλά και υποχρέωση για rapid test για την εργασία τους.

Με την αλλαγή αυτή, η εστίαση στους κλειστούς χώρους θα «ανοίξει» ακόμα περισσότερο μέχρι την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, τουλάχιστον για το καλοκαίρι. Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές Φεβρουαρίου, προκειμένου να ενισχυθεί ο εμβολιασμός. Εάν τελικά γίνει η αλλαγή τότε, από τους επτά μήνες που ισχύει τώρα το πιστοποιητικό εμβολιασμού παρατείνεται στους εννέα μήνες.

Τι ισχύει για το πιστοποιητικό εμβολιασμού με 3 δόσεις

Για την ώρα, όσοι έχουν κάνει και τις τρεις δόσεις του εμβολίου δεν έχουν ημερομηνία λήξης στο πιστοποιητικό τους. Πάντως, μένει να απαντηθεί τι θα γίνει μετά, καθώς ήδη, όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, 31 Μαρτίου, είναι υπό συζήτηση η τέταρτη δόση του εμβολίου για όλο τον πληθυσμό από τον Σεπτέμβριο. Ο Θάνος Πλεύρης έκανε σήμερα μια ακόμα σημαντική προαναγγελία για την αλλαγή της ημερομηνίας λήξης του πιστοποιητικού νόσησης. Σήμερα, λήγει στους τρεις μήνες, όμως ανοίγει η συζήτηση για να λήγει στους έξι μήνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA