Μενού
  • Α-
  • Α+

Κρατούμενη σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο και όχι στα κρατητήρια βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παραμένει στη ΓΑΔΑ με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα επόμενα στάδια της ανάκρισης, η ανακρίτρια αναμένεται να παραγγείλει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, έλεγχο δηλαδή σε φορητούς και σταθερούς υπολογιστές - κινητού και θα αναζητηθούν επικοινωνίες και περιηγήσεις στο διαδίκτυο τα επίμαχα χρονικά διαστήματα πριν και μετά από τον θάνατο όχι μόνο της Τζωρτζίνας, αλλά και των άλλων δύο παιδιών, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ιριδας, στο διάστημα από το 2019 έως το 2021. Η έρευνα συνεχίζεται για τις συνθήκες θανάτου και των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, καθώς σε εισαγγελικό επίπεδο κρίθηκε πως οι δικογραφίες τους έπρεπε να ανασυρθούν από το αρχείο και να συνενωθούν με τη δικογραφία της Τζωρτζίνας.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Δικαίωση» το μήνυμα στον τάφο - Αμίλητη η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ο θάνατος των δύο μικρότερων αδελφιών της Τζωρτζίνας βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών με τον πρόεδρο της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρη Λέων να δηλώνει στον ΣΚΑΪ ότι έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια. Η μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, μέχρι στιγμής αρνείται να δώσει την παραμικρή πληροφορία στη Γενική Αστυνομική διεύθυνση, ενώ την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της ΓΑΔΑ ερευνούν την καταγγελία των συγγενών της κατηγορούμενης ότι δέχτηκε ξυλοδαρμό από αστυνομικούς. Συγκεκριμένα, το τμήμα Δίωξης εκβιαστών έχει λάβει κατάθεση από την Πισπιρίγκου και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές διέψευσε την καταγγελία, ενώ κλήθηκε και ιατροδικαστής προκειμένου να πιστοποιήσει αν υπάρχουν τραύματα στο σώμα και στο πρόσωπό της.

Λέων: «Την αιτία θανάτου Μαλένας και Ιριδας θα τη δείτε πάρα πολύ σύντομα»

Πλέον, Αστυνομία και Δικαιοσύνη κινούνται παράλληλα και συνεχίσουν -πιθανότατα από το στάδιο της κύριας ανάκρισης- την έρευνα προκειμένου να διαλευκανθούν και οι θάνατοι από ανακοπή καρδιάς των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κρατηθεί δείγματα ιστών και αναμένεται να γίνουν νέες εξετάσεις προκειμένου να αξιολογηθούν εκ νέου. Είναι χαρακτηριστικό πως στις συζητήσεις μεταξύ έμπειρων αξιωματικών επικρατεί η εκτίμηση πως και τα άλλα δύο παιδιά έχουν δολοφονηθεί. Πάντως, ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν ότι οι ίδιες τοξικολογικές είχαν γίνει και στην περίπτωση της Μαλένας, χωρίς να προκύψουν ευρήματα. Οσον αφορά τυχόν ανάμειξη και άλλων προσώπων στην υπόθεση, ήδη κλήθηκαν στη ΓΑΔΑ η μητέρα και η αδελφή της 33χρονης, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη.

Ενδεικτικό στο πού στρέφονται πια οι έρευνες είναι ότι και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι ο θάνατος από παθολογικά και γενετικά αίτια και στα δύο πρώτα παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου, έχει αποκλειστεί: «Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής, είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα, η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, έχει κάνει μια εξαίρετη δουλεία και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου», ανέφερε ο ιατροδικαστής.

Ο νέος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στο μεταξύ, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα έχει νέα νομική εκπροσώπηση, καθώς ορίστηκε νέος δικηγόρος μετά τις διαδοχικές παραιτήσεις ποινικολόγων που δεν ήθελαν να αναλάβουν την υπεράσπισή της. Ο νέος συνήγορος Κωνσταντίνος Ζάρδας, πήρε διαβιβαστικό και θα πάει στη ΓΑΔΑ να δει την κατηγορούμενη. Θα προβεί σε δήλωση μετά την απολογία της κατηγορουμένης την ερχόμενη Δευτέρα.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Απόστολος Λύτρας παραιτήθηκε από την υπεράσπισή της, καθώς ύστερα από επικοινωνία που είχε με τη συλληφθείσα, η 33χρονη επανέλαβε πως δεν έχει κάνει τίποτα, αλλά δεν απάντησε ποτέ στις ερωτήσεις του ποινικολόγου για τα στοιχεία που βρέθηκαν. Ετσι, ο κ. Λύτρας αποφάσισε να παραιτηθεί και ορίσθηκε αυτεπάγγελτα δικηγόρος από την Εισαγγελία, μέσω του καταλόγου του ΔΣΑ. Ωστόσο και ο Νίκος Ιωάννου που ορίσθηκε να την υπερασπιστεί, παραιτήθηκε και πλέον ο Κωνσταντίνος Ζάρδας αναλαμβάνει την εκπροσώπησή της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA