Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Γιάννης Μαρακάκης μίλησε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία ζητά να εξεταστεί από ανιχνευτή ψεύδους, ωστόσο, ακόμα κι αν γίνει αυτό δεν θα παίξει κανέναν ρόλο στην ανακριτική διαδικασία. Παράλληλα, ανέφερε πως μπορεί εύκολα να... μαντέψει τι θα πει στην απολογία της η 33χρονη από την Πάτρα, ενώ έβαλλε και κατά της πολιτείας που δεν «ξύπνησε» με τον θάνατο του δεύτερου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη.

«Είναι ένα εργαλείο το οποίο έχουν ένα μίνιμουμ ευφυίας, μπορούν εύκολα να το ξεγελάσουν. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχει πιαστεί κάποιος με το smoking gun, δηλαδή με το όπλο στα χέρια και την κάννη να καπνίζει, δηλαδή ότι είναι δεδομένο ότι υπάρχει οσμή ενοχής, και να ξεγελάσουν αυτό το εργαλείο». Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, δήλωσε πως η 33χρονη ζήτησε να εξεταστεί από ανιχνευτή ψεύδους.

Εξάλλου, ο γνωστός δικηγόρος, μιλώντας στο Mega είπε ότι «ξέρει» ήδη τι θα περιλαμβάνει η απολογία της φερόμενης δολοφόνου της 9χρονης Τζωρτζίνας. «Αν ήμουν υπερασπιστής της θα ζητούσα κι εγώ ανιχνευτή ψεύδους, διότι θα ήθελα πάση θυσία να αποδείξω την αθωότητά της. Μπορώ πολύ εύκολα να φανταστώ τι θα περιλαμβάνει το απολογητικό της υπόμνημα αύριο. Δηλαδή ότι δεν προκύπτει από κανένα απτό και αποδεδειγμένο στοιχείο ότι εκείνη προμηθεύτηκε και χορήγησε την κεταμίνη. Δεν προκύπτει από πουθενά πώς και πότε την χορήγησε. Μέσα σε όλα αυτά θα πει ότι δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί η συμπεριφορά της ως μία μάνα που έχασε τρία παιδιά κι ότι έτσι έμαθε να πενθεί. Θα πει “αντί να ζητώ εγώ τα ρέστα από την ιατροδικαστική επιτροπή, τώρα με κατηγορείτε άδικα”».

«Ποινικά η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης. Εχει πολύ δρόμο ακόμα. Δεν είναι παιχνίδι το δικαστήριο. Η ποινική διαδικασία δεν είναι reality show», πρόσθεσε. Επιπλέον, ο κ. Μαρακάκης τόνισε πως είναι αδιανόητο να μην είχε ενεργοποιηθεί η πολιτεία όταν έφυγε από τη ζωή το δεύτερο παιδί. «Εδώ και 90 ημέρες παρακολουθούνται οι επικοινωνίες της Ρούλας Πισπιρίγκου και των οικείων της. Εάν όμως η παρακολούθηση ξεκινάει τώρα και εκδοθεί εντολή από την Εισαγγελία για άρση απορρήτου των επικοινωνιών, νομίζω ήταν σαν να αισθάνονταν οι Αρχές ότι πηγαίναμε εκ του ασφαλούς», κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA