Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο εκ των δικηγόρων της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας αποκάλυψε ουσιαστικά την υπερασπιστική γραμμή της φερόμενης ως δολοφόνου της 9χρονης Τζωρτζίνας, αποδίδοντας τον χαμό του κοριτσιού σε ιατρικό λάθος. Νωρίτερα, ο έτερος εκπρόσωπος της μητέρας των νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα, ο Οθωνας Παπαδόπουλος, είπε ότι η κεταμίνη υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν προσβάσιμη σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Διαβάστε ακόμη: Ζητά διαζύγιο από τον Μάνο Δασκαλάκη η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ο Κωνσταντίνος Ζάρδας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 το βράδυ της Κυριακής υποστήριξε ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι απόρροια ιατρικού λάθους για να συμπληρώσει πως βλέπει μια δικογραφία με πολλά κενά, η οποία κατά την εκτίμησή του «δεν θα είχε μεγάλη επιτυχία να ευδοκιμήσει, εάν δεν υπήρχε όλη αυτή η προκατάληψη που έχει δημιουργηθεί».

Επανέλαβε ότι η 33χρονη αρνείται απόλυτα την κατηγορία και τόνισε πως η πλευρά της εστιάζει στην έρευνα σχετικά με την προέλευση της ουσίας που προκάλεσε τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Αναλυτικά ο Κωνσταντίνος Ζάρδας ανέφερε: «Είδα τη δικογραφία, είδα όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας που είναι από γιατρούς, νοσηλευτές του νοσοκομείου του Παίδων και σε συνδυασμό με όσα μου είπε η κατηγορουμένη βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι όταν χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία στο άτυχο παιδί αυτό δεν βρισκόταν στα δικά της χέρια. Ηταν πλέον στα χέρια των γιατρών και των νοσηλευτών που επιχειρούσαν την ανάνηψή του. Αυτό προκύπτει από επιστημονικά δεδομένα και από τις καταθέσεις των ιατρών και των νοσηλευτών.

Η κεταμίνη χορηγήθηκε κατά τη διασωλήνωση. Εφόσον ομιλούμε για ιατρικό λάθος είναι εύλογο αυτό. Η χορήγηση της κεταμίνης δεν έγινε με δόλο αλλά εξ αμελείας. Εμείς αυτό θα υποστηρίξουμε αύριο. Η ίδια δεν γνώριζε τι μπορεί να έγινε. Αυτό προέκυψε από τα ιατρικά δεδομένα και από επικοινωνίες που έχουμε με αναισθησιολόγους. Η όλη λύση του αινίγματος είναι το πότε χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία. Αυτό μπορεί κάλλιστα να εκτιμηθεί επιστημονικά δεδομένα και υπάρχουν στοιχεία της δικογραφίας που το καταδεικνύουν. Η θεμελίωση του κατηγορητηρίου αυτού έχει γίνει με εντελώς συγκυριακά στοιχεία».

Παπαδόπουλος: Υπήρχε στο νοσοκομείο η κεταμίνη

Κι ο έτερος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Οθωνας Παπαδόπουλος αναφορικά με την φονική κεταμίνη που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας είπε πως «υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορουμένης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται».

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου, εμμένει ότι είναι αθώα είναι η ίδια θέση που εκφράζει από την αρχή. Υπάρχουν πράγματι ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις. Με τα μέσα που διαθέτουμε και τα στοιχεία που έχουμε αφού τα δείξουμε αύριο στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές θα ασκήσουμε το καθήκον υπεράσπισης απέναντι στην εντολέα μας», επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.

Πέμπτη νύχτα στη ΓΑΔΑ, το πρωί απολογία

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία θα περάσει την πέμπτη της νύχτα στη ΓΑΔΑ συνεχίζει να κρατείται στον 7ο όροφο του κτηρίου και στο ειδικά διαμορφωμένο κρατητήριο για την ίδια. Η φερόμενη ως δολοφόνος της 9χρονης κόρης της, χαρακτηρίζεται από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας ως «ομιλητική και χωρίς συναισθηματικές κρίσεις». Η 33χρονη διαβάζει συνεχώς τους ιατρικούς φακέλους για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά και τη δικογραφία για να είναι προετοιμασμένη για τις ερωτήσεις της ανακρίτριας στις οποίες θα κληθεί να απαντήσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, είναι ιδιαίτερα ομιλητική, ενώ ξεκινά συζητήσεις με τους αστυνομικούς απαντώντας στις απορίες τους για την υπόθεση. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επιτηρείται συνεχώς από γυναίκα αστυνομικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA