Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου μίλησε για την ποινή που ενδέχεται να επιβληθεί στην Ρούλα Πισπιρίγκου, σε περίπτωση που κατηγορηθεί ακόμα και για τριπλή ανθρωποκτονία ή και τετραπλή, δηλαδή των τριών παιδιών της αλλά και της σπιτονοικοκυράς δεν μπορεί να πάει φυλακή για περισσότερα από 20 χρόνια... «Σ' αυτού του είδους τα εγκλήματα, δεν περιμένει κανείς από τον σωφρονισμό να σωφρονιστεί ο κρατούμενος και να επανέλθει στην κοινωνία. Αρα οι ποινές στην Ελλάδα δεν είναι ποινές αποκλεισμού από το κοινωνικό σύνολο για μεγάλο χρονικό διάστημα» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

Διαβάστε ακόμη: Η παιδοκτόνος που σκότωσε τα 2 από τα 3 παιδιά της και το τρίτο την πρόδωσε πριν το αποτελειώσει

«Τα ισόβια σε πραγματική έκτιση ποινής είναι 18 χρόνια πλέον, ήταν 16 πριν. Προσπαθεί το κράτος να την πάει πιο κοντά στα όριά του την ποινή των ισοβίων. Κάθε φορά ωστόσο, που η νομοπαρασκευαστική επιτροπή πάει να ανεβάσει τα έτη έκτισης, τους «τραβάει» αμέσως το αυτί η Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά αυτό είναι άλλο πράγμα» πρόσθεσε ο δικηγόρος κι επανήλθε στην περίπτωση του τι προβλέπει ο νόμος, άρα και για την φερόμενη ως ανθρωποκτόνο της Πάτρας.

«Οσες ανθρωποκτονίες και να κάνει κάποιος, ακόμα και 100 δεν προβλέπεται μεγαλύτερη ποινή από 20 έτη στη φυλακή. Αν της αναγνωριστεί έστω κι ένα ελαφρυντικό, που δεν βλέπω να υπάρχει κάτι που μπορεί να της αναγνωριστεί σ' αυτήν την περίπτωση, αλλά, αν υποθέσουμε ότι είναι... καλό κορίτσι στη φυλακή κι έρθει το εφετείο μετά από τρία-τέσσερα χρόνια, κι έχει δείξει καλή συμπεριφορά στη φυλακή κι έχει κάνει και μεροκάματα, τότε μπορεί να εκτίσει συνολικά 7,5 - 8 χρόνια».

Ο κ. Δημητρίου, μιλώντας για τη στάση που τηρούν οι οικείοι της Πισπιρίγκου, και η ίδια, ήταν λάβρος: «Μιλάμε για μία γυναίκα που έχει κριθεί από τρεις διαφορετικούς διωκτικούς θεσμικούς παράγοντες και της δικαιοσύνης, ότι υπάρχουν πάρα πολύ ισχυρές ενδείξεις προκειμένου να καταστεί κατηγορούμενη για τη χειρότερη κατηγορία του ποινικού μας κώδικα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως και οι οικείοι της φαίνεται να έχουν μεγάλη ροπή προς τα ψεύδη με επαγγελματισμό και μεθοδικότητα. Αυτή η γιαγιά, δεν θέλει να μάθει γιατί πέθαναν τα εγγόνια της;» κατέληξε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA