Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας (4/4) η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κράτησε περίπου 4 ώρες. Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη της κατηγορούμενης, για την οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορουμένη, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα στην 18η ανακρίτρια, μέσω των δικηγόρων της Κωνσταντίνου Ζάρδα και Οθωνα Παπαδόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ παραθέτει και έναν βασικό ισχυρισμό προκειμένου να στηρίξει τα όσα υποστηρίζει περί πιθανότητας λάθους των γιατρών.

«Η Τζωρτζίνα είχε παλμούς και μετά το 20λεπτο που δρα η κεταμίνη»

Η 33χρονη φέρεται να περιγράφει στο υπόμνημά της ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14:30 αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15:10. Σύμφωνα λοιπόν με όσα η κατηγορούμενη υποστηρίζει, εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό.

Σχετικά με την ανυπαρξία κεταμίνης στο νοσοκομείο Παίδων, η κατηγορούμενη φέρεται να αντιτείνει πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική και την παιδοχειρουργική.

Με αλεξίσφαιρο, κουκούλα, ίδια ρούχα και ίδιο παγερό βλέμμα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφυγε από τη ΓΑΔΑ στις 11:47 από το κτίριο που βρίσκεται επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας και σε λιγότερο από πέντε λεπτά έφτασε στην Ευελπίδων. Η 33χρονη, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, το ίδιο μαύρο μακρύ μπουφάν με την κουκούλα, ενώ είχε και πάλι το ίδιο παγερό βλέμμα που είχε καταγράψει ο φακός και κατά την προσαγωγή της.

Στο μικροσκόπιο και οι θάνατοι Ιριδας, Μαλένας

Στο μεταξύ στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης, μετά τη δίωξη της 33χρονης για τον θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, μπαίνουν και οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Οι δύο φάκελοι των δικογραφιών για το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ιριδας, το Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019, περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Πρόκειται για μια κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα που έχει ως στόχο να φωτίσει όλες τις πλευρές των δύο δικογραφιών που είχαν τεθεί στα αρχεία των εισαγγελιών Αθήνας και Πάτρας. Σημειώνεται, ότι έχει ήδη φτάσει στην Αθήνα η δικογραφία της μικρής Ιριδας από την Πάτρα, ενώ έχει ανασυρθεί από το αρχείο και η δικογραφία για τη Μαλένα, που είχε σχηματισθεί έπειτα από μήνυση των γονέων για ιατρική αμέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς θα εξετάσουν όλους τους ιατρικούς φακέλους, το ποιοι γιατροί ενεπλάκησαν στις δύο υποθέσεις, αλλά και το τι εξετάσεις μπορούν να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να προχωρήσει η έρευνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA