Την έκπληξη των κατοίκων της Αθήνας προκάλεσε η διέλευση μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το κέντρο της πρωτεύουσας, το μεσημέρι της Τρίτης 5 Απριλίου. Συγκεκριμένα, σήμερα γύρω στις 14:50 μαχητικά πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη, με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας να κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή του πως τα αεροσκάφη συμμετείχαν στην άσκηση «Ηνίοχος 2022», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 14:30 έως τις 15:00.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω διέλευση ήταν προγραμματισμένη στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2022» την 1η Απριλίου αλλά αναβλήθηκε για σήμερα λόγω του καιρού, με την υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης να μην επιτρέπει στα μαχητικά να σηκωθούν στον αέρα.
Η μεσαίας κλίμακας αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος», εκτελείται σε ετήσια βάση, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και της 117 ΠΜ, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, η οποία βρίσκεται στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, έχει διάρκεια 15 ημερών και καλύπτει ολόκληρο το FIR Αθηνών.
- «Πάλι κουβά»: Η όλα τα λεφτά πρώτη δήλωση του Akyla μετά τη λήξη του Τελικού της Eurovision 2026
- Eurovision 2026 - Τελικός: Νικήτρια η Βουλγαρία - Στην 10η θέση η Ελλάδα με τον Akyla
- Eurovision 2026: Πώς οι βαθμοί των επιτροπών κράτησαν χαμηλά τον Akyla και την Ελλάδα
- Χάρρυ Κλυνν: Ο κωμικός - προφήτης που ήταν πιο μεγάλος από την ίδια τη ζωή
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.