Μενού
  • Α-
  • Α+

Την έκπληξη των κατοίκων της Αθήνας προκάλεσε η διέλευση μαχητικών αεροσκαφών πάνω από το κέντρο της πρωτεύουσας, το μεσημέρι της Τρίτης 5 Απριλίου. Συγκεκριμένα, σήμερα γύρω στις 14:50 μαχητικά πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη, με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας να κάνει γνωστό σε ανακοίνωσή του πως τα αεροσκάφη συμμετείχαν στην άσκηση «Ηνίοχος 2022», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 14:30 έως τις 15:00.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω διέλευση ήταν προγραμματισμένη στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2022» την 1η Απριλίου αλλά αναβλήθηκε για σήμερα λόγω του καιρού, με την υψηλή συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης να μην επιτρέπει στα μαχητικά να σηκωθούν στον αέρα.

Η μεσαίας κλίμακας αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος», εκτελείται σε ετήσια βάση, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και της 117 ΠΜ, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, η οποία βρίσκεται στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, έχει διάρκεια 15 ημερών και καλύπτει ολόκληρο το FIR Αθηνών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA