Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, αποκάλυψε πως μετά την καταγγελία που είχε γίνει για κακοποίηση της Τζωρτζίνας, όταν ήταν ακόμη μωρό, ο έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πάτρας, έγινε σχεδόν δύο μήνες αργότερα! Όπως ανάφερε είχε υπάρξει ανώνυμη καταγγελία πως το 10 μηνών μωρό κακοποιείται από τους γονείς του, τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη.

Διαβάστε ακόμη: Το αίτημα αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο «καημός» της για την κουκούλα και η κακοποίηση της Τζωρτζίνας

Οπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος στον ΣΚΑΪ, στην καταγγελία που έγινε στα τέλη Αυγούστου υπήρχε μαρτυρία πως είχαν δει τη Ρούλα Πισπιρίγκου να χτυπάει το μωρό. Στις 25 Αυγούστου η καταγγελία βρέθηkε στα χέρια της εισαγγελίας και στις 27 του ίδιου μήνα είχε διαβιβαστεί στην αρμόδια ομάδα προστασίας του Δήμα Πατρέων. Ωστόσο ο κοινωνικός λειτουργός επισκέφθηκε το σπίτι του ζευγαριού την 1η Οκτωβρίου! Ενάμιση μήνα μετά από την καταγγελία και μάλιστα με ραντεβού και όχι με αιφνιδιαστική επίσκεψη.

Η απάντηση που έλαβε το «Χαμόγελο του παιδιού» σύμφωνα πάντα με τον κ. Γιαννόπουλο, ήταν πως βρήκαν ένα σπίτι και ένα περιβάλλον τακτοποιημένο με τους γονείς να αρνούνται πως έχουν κακοποιήσει το παιδί!

Αρνήθηκε βοήθεια η οικογένεια

Παράλληλα αποκάλυψε πως είχαν προσεγγίσει την οικογένεια τον Απρίλιο του 2021 κλήθηκε το «Χαμόγελο» από το νοσοκομείο του Ρίο ώστε να βοηθήσει την οικογένεια στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος βοήθειας σε ιδιαίτερες περιπτώσεις. Ωστόσο το ζεύγος Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη αρνήθηκε τη βοήθεια του οργανισμού και μάλιστα οι γιατροί, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, είπαν πως «κάτι περίεργο συμβαίνει με αυτή την οικογένεια», με τους ανθρώπους του «Χαμόγελου» να συστήνουν στους γιατρούς να επικοινωνήσουν άμεσα με την εισαγγελία.

Δύο περιστατικά κακοποίησης για τη Τζωρτζίνα

Εξάλλου, μιλώντας στο MEGA την Τρίτη, η Ελένη Λεγάτου, μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, ανέφερε πως η Τζωρτζίνα κακοποιήθηκε δύο φορές από πρόσωπο του συγγενικού περιβάλλοντος! Χαρακτηριστικά ανέφερε πως όταν το παιδί επέστρεψε από συγγενικό πρόσωπο είχε μώλωπες. 

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό αφού η κόρη της είχε βρει μώλωπες στην Τζωρτζίνα ακόμα μια φορά και για τον λόγο αυτό είχε πάει το παιδί στο Καραμανδάνειο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA