Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην ευθύνη που έχουν οι γιατροί επιμένει η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να αποδείξει πως δεν εμπλέκεται στο θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας για τον οποία πλέον είναι κατηγορούμενη και έχει ήδη προφυλακιστεί. Πίσω από αυτή την εμμονή, ωστόσο, βρίσκεται ένα ολόκληρο σχέδιο το οποίο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, το είχε φτιάξει μέσα στο μυαλό της καιρό πριν τη σύλληψή της και ήταν σίγουρη πως κανείς δεν θα μπορέσει να βρει το παραμικρό.

Όπως αποκάλυψε χθες ο γνωστός δημοσιογράφος, η Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολουθούσε αδιάκοπα τις ενημερωτικές εκπομπές και όπως έχουν διαπιστώσει αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, είχε στο μυαλό της δύο ενδεχόμενα, για την περίπτωση της Τζωρτζίνας. Είτε να κατηγορηθεί για ασφυξία, είτε για χορήγηση άλλης φαρμακευτικής ουσίας.

Διαβάστε ακόμη: Ρούλα Πισπιρίγκου: Και επίσημα άρση απορρήτου για τα 8 κινητά της - Στο μικροσκόπιο των Αρχών και τα μέιλ της

Η κεταμίνη δεν απασχολούσε τότε τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Η κατηγορούμενη, που πλέον βρίσκεται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, παρακολουθούσε ιατροδικαστές και δημοσιογράφους να μιλούν για το ενδεχόμενο ασφυκτικών θανάτων. Φέρεται, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Β. Λαμπρόπουλου, να είχε εξομολογηθεί σε στενό της πρόσωπο, πως είναι απόλυτα «καλυμμένη» και σίγουρη μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο για την Τζωρτζίνα. Θα επικεντρωνόταν στη φωτογραφία με το μόνιτορ που είχε τραβήξει και θα ισχυριζόταν πως από την εικόνα δεν προκύπτει δική της εμπλοκή. Το δεύτερο που είχε στο μυαλό της, η Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν να κατηγορηθεί για χορήγηση άλλης φαρμακευτικής ουσίας. Αιτία κάποια μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο, στα οποία έκανε σχετική αναφορά.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ρωτήσει, είχε μάθει ότι η συγκεκριμένη ουσία βρισκόταν στο νοσοκομείο και έτσι προφανώς είχε έτοιμο το πλάνο της. Σε περίπτωση που αιτία για τη σύλληψή της, ήταν η συγκεκριμένη ουσία θα τα έριχνε στους γιατρούς και θα περνούσε στην αντεπίθεση. Θα έλεγε πως από τη στιγμή που το συγκεκριμένο φάρμακο χορηγείται από το νοσοκομείο, το λάθος που στοίχισε τη ζωή της 9χρονης, έγινε από τους γιατρούς.

Οι αντιφάσεις δίνουν απαντήσεις για το θάνατο της Ίριδας

Την ίδια ώρα, ωστόσο, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες των διωκτικών αρχών για την υπόθεση θανάτου της Ίριδας. Λίγο πριν παραδοθεί το πόρισμα της άτυπης ιατροδικαστικής επιτροπής, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επανέλαβε μιλώντας στο Mega, πως τόσο η Μαλένα όσο και η Ίριδα πέθαναν από ασφυξία, με δύο εισαγγελείς να ερευνούν ξεχωριστά τις δύο υποθέσεις και τις Αρχές να εμφανίζονται πεπεισμένες πως σύντομα θα χυθεί άπλετο φως.

Τις τελευταίες ώρες της Ίριδας, στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, βρίσκονταν η μητέρα, η αδερφή της και η άτυχη Τζωρτζίνα. Όπως ανέφερε η 33χρονη, την έβαλε για ύπνο στις 02.30 τη νύχτα. Την σκέπασε λίγο μετά τις 07.00 το πρωί και στις 11.00 όταν έστειλε την αδερφή της να την ξυπνήσει, εκείνη, όπως έχουν πει και οι δύο, την βρήκε νεκρή.

Αίσθηση είχαν προκαλέσει οι αντιφάσεις στις περιγραφές των δραματικών γεγονότων για τις ώρες, αλλά και η αποκάλυψη για το ματωμένο πανάκι που αν και παραδόθηκε αρχικά στην αστυνομία, η μητέρα το ζήτησε πίσω για ενθύμιο. Για το πανάκι η αδερφή της 33χρονης είχε καταθέσει στην αστυνομία μια μέρα μετά τον θάνατο της Ίριδας, πως ήταν γεμάτο αίματα. Πριν λίγα 24ωρα, ωστόσο, όμως είπε πως αυτό που είδε δεν της έμοιαζε με αίμα.

«Υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες για τις Αρχές. Η πρώτη ευκαιρία είναι οι δηλώσεις που έχουν κάνει οι δυο γυναίκες σε ανύποπτο χρόνο και χωριστά η μία από την άλλη και υπάρχουν και οι πραγματικοί χρόνοι θανάτου. Οι αντιφάσεις βεβαίως είναι αυτές που οδηγούν τις Αρχές στο σωστό δρόμο. Μου έκαναν εντύπωση πως και οι δυο κυρίες είπαν πως πρώτα πήραν τον Μάνο και μετά το ΕΚΑΒ» είπε χθες ο Θανάσης Κατερινόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Βρέθηκε η διαδρομή της κεταμίνης»

Την ίδια ώρα, ο πρώην διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ιδρυτής της CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κω και συγκεκριμένα στον Ekfrasi 97FM και τόνισε πως «είναι τόσο καλά δεμένη η υπόθεση που σε λίγες μέρες θα φανεί ακριβώς ποιος της προμήθευσε την κεταμίνη, ποιος έψαχνε στην φαρμακαποθήκη για να βρει την ουσία. Πρόκειται για άνθρωπο υπεράνω υποψιών. Στο διαδίκτυο τα ίχνη δεν διαγράφονται. Θα δούμε τι θα στείλουν οι αμερικανικές Αρχές στην Ελλάδα, πού έκανε καταγραφές και πού έκανε επικοινωνίες για να εξαφανίσει ηλεκτρονικά ίχνη την τελευταία εβδομάδα. Ποιες κεραίες θα προδώσουν, ποιους; Είναι μεγάλο το έγκλημα, όλα θα φανούν»!

Στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου κατά την έρευνα των Αστυνομικών Αρχών εντοπίστηκαν οκτώ κινητά τα οποία αναμένεται να ελεγχθούν εξονυχιστικά, όπως θα ελεγχθεί και η ηλεκτρονική της αλληλογραφία. Όπως λέει ο κ. Σφακιανάκης, «σε ένα κινητό τηλέφωνο μπορείς να δεις επαφές, μετακινήσεις και δίνει ένα προφίλ. Στα οκτώ κινητά τηλέφωνα, θα γίνουν αντίστοιχα και οκτώ άρσεις απορρήτου. Τα τηλέφωνα θα μιλήσουν, το τάμπλετ δύσκολο να μιλήσει. Έτσι, θα μπορέσουν οι αρχές να βρουν σε ποιους μιλούσε και από πού παρέλαβε την ουσία που χορήγησε στην Τζωρτζίνα. Δεν μπορεί να ξέρει ότι είναι καταγεγραμμένη η διαδρομή της. Η υπόθεση είναι δεμένη. Άρση απορρήτου γίνεται έως και ένα χρόνο πίσω. Οι αρχές έχουν χρυσάφι στα χέρια τους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA