Μενού
  • Α-
  • Α+

Αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως άλλωστε έχει προαναγγείλει ο εκπρόσωπός της, ωστόσο όπως φαίνεται δεν έχει τύχη να γίνει αποδεκτή. Αυτό ουσιαστικά ξεκαθάρισε η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου, μιλώντας για την πρόθεση της προφυλακισμένης για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της.

Διαβάστε ακόμη: Σοκάρει καταγγελία για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: Ρωτούσε αν θα κατάφερνε να κάνει τον Μάνο να γυρίσει αν... αρρώσταινε η Τζωρτζίνα

Όπως αιτιολόγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, «πριν από τρεις ημέρες απολογήθηκε και δεν έπεισαν οι ισχυρισμοί της γι’ αυτό και της επιβλήθηκε η προσωρινή κράτηση, που είναι το έσχατο μέσο». Και εξήγησε: «Για να ευδοκιμήσει ένα τέτοιο αίτημα θα πρέπει να έχουμε νέα στοιχεία. Από την πλευρά της κατηγορουμένης ή από την ποινική δικογραφία θα πρέπει να έχουν προκύψει νέα στοιχεία που να δικαιολογούν την άρση της κράτησής της και να την αποσυνδέουν από την κατηγορία»

Παράλληλα, τόνισε ότι θεωρεί αδύνατο να έχουν προκύψει τέτοια στοιχεία που να δικαιολογούν μια διαφορετική δικονομική μεταχείρισή της, γι’ αυτό και η συγκεκριμένη αίτηση αποφυλάκισης θεωρεί πως δεν θα έχει καμία τύχη.

«Κλειδί» για την υπόθεση η διαδρομή της κεταμίνης

Όπως ανέφερε οι αρχές θα διερευνήσουν το πώς προμηθεύτηκε η φερόμενη ως δράστιδα της δολοφονίας της Τζωρτζίνας την κεταμίνη και αυτό το σημείο είναι το μόνο, στο οποίο μπορεί να αποδειχθεί ότι υπήρξε συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 9χρονου κοριτσιού.

«Είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο είναι ανοιχτό. Νομικά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε καθώς η κύρια ανάκριση είναι σε εξέλιξη», επισήμανε η ποινικολόγος αναφέροντας ότι υπό δικαστική διερεύνηση είναι και οι άλλες δύο δικογραφίες οι οποίες αφορούν τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας.

Η εξήγηση για την αλλαγή του Μάνου Δασκαλάκη

Σχολιάζοντας την αλλαγή στάσης του συζύγου της κατηγορουμένης η κ. Παναγοπούλου εξήγησε ότι από την εμπειρία της «άλλη είναι η αντιμετώπιση και η διαχείριση ως προς το έγκλημα δημοσίως και άλλη είναι η αντιμετώπιση στην δικαστηριακή πρακτική. Εκεί, η όποια συμπεριφορά μας έχει έννομες συνέπειες. Εδώ έχουμε ένα ζευγάρι, το οποίο άλλη εικόνα είχε στα ΜΜΕ και άλλη απέναντι στη Δικαιοσύνη». Και όπως εξήγησε, η αλλαγή στάσης οφείλεται στο ότι οι ρόλοι τους ως διάδικοι είναι εντελώς διαφορετικοί:«Έχουν δύο αντίθετες θέσεις νομικά: η μητέρα είναι κατηγορουμένη και ο πατέρας παρίσταται για να υποστηρίξει την υπόθεση».

Καμία τύχη, εκτός να υπάρξουν νέα στοιχεία

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Βασίκης Καπερνάρος, φιλοξενούμενος στον ΣΚΑΪ. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, δεν θα έχει καμία τύχη η αίτηση αποφυλάκισης, «εκτός αν υπάρξουν νέα στοιχεία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA