Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αντώνης Συκάρης άφησε την τελευταία του πνοή στο βουνό Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια πριν από λίγες ώρες βυθίζοντας στο πένθος οικείους και φίλους, αλλά και σύσσωμη την παγκόσμια ορειβατική κοινότητα. Ο Αντώνης Συκάρης, είχε δει πριν από περίπου έναν χρόνο, φίλους του να πέφτουν νεκροί στα Ιμαλάια, προσπαθώντας να κατακτήσουν την πιο δύσκολη κορυφή του κόσμου, την Κ2, εν μέσω του σφοδρού χειμώνα. Τότε, είχε «ξεγλιστρήσει» από τον θάνατο, γλιτώνοντας με ορισμένα κρυοπαγήματα, ωστόσο, αυτή τη φορά, το βουνό που τόσο αγαπούσε, τον πήρε μια για πάντα στην αγκαλιά του.

Σ' εκείνη την αποστολή χάθηκαν ορισμένοι εκ των κορυφαίων ορειβατών του πλανήτη. Ο θρύλος του Πακιστάν Αλί Σαντπάρα, ο Χουάν Πάμπλο Μοχρ από τη Χιλή και ο Ισλανδός Τζον Σνόρι δεν βρέθηκαν ποτέ παρά τις δεκάδες αποστολές διάσωσης που οργανώθηκαν για να τους βρουν. Επίσημα, αγνοούνται από τις 5 Φλεβάρη του 2021... Η αποστολή αυτή, είχε ξεκινήσει στις 18 Δεκεμβρίου 2020 και στις αρχές του Φλεβάρη του 2021 ματαιώθηκε, καθώς οι ομάδες «ηττήθηκαν» από το βουνό...

Με κρυπαγήματα στους -38 C

«Έφτασα μέχρι εδώ με μεγάλη προσπάθεια ψυχική και σωματική. Οι περισσότεροι σέρπα έχουν κρυοπαγήματα και προσπαθούμε όλοι να διορθώσουμε την ζημιά που έχει γίνει. Δυστυχώς ο υπνόσακος μου είναι στο C2 και θα χρειαστεί να παραμείνω στα 7.440μ. όλο το βράδυ στους -38 C. Από όλη την ομάδα έχουν ξεκινήσει 4 άτομα αλλά τα 2 επέστρεψαν λόγω του ψύχους», είχε γράψει σχετικά στις 4/2/2021 ο Ελληνας ορειβάτης για εκείνην την αποστολή, η οποία τερματίστηκε άδοξα.

Παρά τα προβλήματα στα πόδια και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ο Αντώνης Συκάρης κατάφερε να επιστρέψει ασφαλής στο Base Camp στις 6 Φεβρουαρίου. «Αγαπητοί μου φίλοι ευχαριστώ για όλες τις ευχές σας σε όλα τα μέσα, δεν θα κατάφερνα ότι κατάφερα χωρίς εσάς. Μόλις έφτασα στο base camp, οι πολύ καλοί μου φίλοι και μάγειρες της κατασκήνωσης, μου πρόσφεραν ζεστό τσάι. Σας ευχαριστώ πολύ» είπε συγκινημένος. Ακολούθως, νοσηλεύτηκε σε σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην κοιλάδα Σκαρντού του Πακιστάν και στις 8/2/2021 αναχώρησε για το Ισλαμαμπάντ, όπου λίγες μέρες αργότερα πήρε το δρόμο της επιστροφής.

Το βίντεο που είχε αναρτήσει από την εφιαλτική αναρρίχηση στην Κ2

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA