Μενού
  • Α-
  • Α+

Τραγωδία στα 7.400 μέτρα. Στην 8η υψηλότερη κορυφή του κόσμου στα Ιμαλάια άφησε την τελευταία του πνοή ο κορυφαίος ορειβάτης Αντώνης Συκάρης, έπειτα από έλλειψη οξυγόνου. Ο γιος του συγκλονίζει για την τιτάνια προσπάθεια και τον θάνατο του πατέρα του. «Πήγε να κάνει τα Ιμαλάια "βουνό των Ελλήνων" και να τιμήσει τους ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους. Εγώ ελπίζω ότι ακόμα θα εμφανιστεί και όλα αυτά θα είναι αστεία. Τελείωσε το οξυγόνο, ενώ είχε φτάσει», δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πατέρας του Ερμή Θεοχαρόπουλου, του ορειβάτη που έχασε τη ζωή του μετά από ορειβασία στα Τζουμέρκα τον Ιανουάριο. «Μας ήξερε, ήταν φοβερός άνθρωπος, του άρεσαν τα βουνά. Είχε πολλά να δώσει ακόμη. Συγκινήθηκα πολύ που αφιέρωσε την επιτυχία στον γιο μου και στους άλλους ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους. Του έστειλα "συγχαρητήρια" και λίγα λεπτά μετά έμαθα την τραγική είδηση, προσπαθούσα να τη διασταυρώσω. Ήταν ένας δοσμένος ορειβάτης στο βουνό». 

Αντώνης Συκάρης: Η αφιέρωση στους ορειβάτες και η αγκαλιά στην Ιριδα

Ο Αντώνης Συκάρης αποχαιρέτισε την οικογένειά του για να φύγει για το Νεπάλ. Λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο πήρε αγκαλιά την εγγονή του, την Ιριδα, η οποία σήμερα είναι σχεδόν δύο ετών και την κράτησε σφιχτά με το φωτογραφικό στιγμιότυπο να αποτυπώνει την λαχτάρα του να ζήσει τη στιγμή. Οι οικείοι του λίγο πριν επιβιβαστεί για τελευταία φορά στο αεροπλάνο για ορειβατική αποστολή, του ζητούσαν να βάλει ένα τέλος λέγοντάς του χαρακτηριστικά πως «φτάνει πια ο Θεός στα έδωσε όλα, γιατί ρισκάρεις τη ζωή σου, γιατί τα αφήνεις όλα πίσω; Αλλωστε, αυτό που θέλεις να κάνεις δεν το έχει καταφέρει κανείς...».

Όταν έφτασε στην κορυφή του Νταουλαγκίρι ο Αντώνης Συκάρης αναφέρθηκε μέσα από το Facebook στον Ερμή Θεοφάνη Θεοχαρόπουλο που έχασε τη ζωή του στα Τζουμέρκα. Μάλιστα είχε αναφερθεί και στους Νίκο Παπανδρέου και Μπάμπη Τσουπρά που είχαν εκπνεύσει στο Νταουλαγκίρι το 1998.

https://www.instagram.com/p/Cbfey1agSfZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η ανάρτηση του Αντώνη Συκάρη στο Facebook:

«Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, η ώρα 12:50-ώρα Νεπάλ βρίσκομαι στην κορυφή του Dhaulagiri 8.167 μέτρα. Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή:

Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του.

Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του.

Και στον Ερμή - Θεοφάνη Θεοχαροπουλο.

Ακόμα Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου. Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!! Ο "πα" είναι στην κορυφή!!! Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή! Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!! Σας αγαπώ όλους!!!».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA