Μενού
  • Α-
  • Α+

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται άμεσα στις άλλες δύο υποθέσεις θανάτων των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ιριδας, καθώς η κατάθεση της ιατροδικαστού Πατρών, Αγγελικής Τσιόλα, θεωρείται βέβαιο ότι θα «ξεκλειδώσει» αρχικά τον τρόπο που έφυγε από τη ζωή το 6 μηνών βρέφος. Πηγές από έγκυρους ιατροδικαστικούς κύκλους αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη κατάθεση δεν αποκλείεται να συμβάλει στην άσκηση μιας ακόμη ποινικής δίωξης - αυτή τη φορά για τον θάνατο της Ιριδας.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Αποχωρεί από την υπόθεση ο Γρηγόρης Λέων - «Εκανα το χρέος μου»

Η ιατροδικαστής της Πάτρας ήταν εκείνη που, στο πόρισμά της για το βρέφος - όπου συμπεριλαμβάνεται και η έκθεση της παθολογοανατόμου Αντιγόνης Μητσέλου (αγενεσία φλεβόκομβου) - σημείωνε ως αίτιο θανάτου και το «πνευμονικό οίδημα». Η... κατεύθυνση που έδωσε στην κατάθεσή της συνδέεται και με άλλα στοιχεία, όπως ότι στις 2 Φεβρουαρίου, δηλαδή 4 μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η κ. Τσιόλα υποψιασμένη και προβληματισμένη ανέβαινε τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών και ανέφερε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Γιώργο Μπισμπίκη, αλλά και σε έναν ακόμη παριστάμενο εισαγγελέα, ότι «έχει επαρκείς ενδείξεις πως οι τρεις θάνατοι δεν φαίνεται πλέον να κινούνται στη σφαίρα της σύμπτωσης». Κάτι ανάλογο, επίσης, συζήτησε και με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Ελλάδος - υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη. Με δεδομένο, εξάλλου, ότι στην ιατροδικαστική της έκθεση η κ. Τσιόλα αναφέρεται και σε «ύποπτα ευρήματα», μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί ότι η κατάθεσή της θα διευκολύνει αφάνταστα τις εισαγγελικές και διωκτικές αρχές για να διασαφηνίσουν τον θάνατο της Ιριδας και να προχωρήσουν στις απαραίτητες διαδικασίες προσαγωγής και σύλληψης νέου ατόμου.

Τα λάθη της Δήμητρας Πισπιρίγκου που την έβαλαν για τα καλά στο «κάδρο»

Την ώρα που το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις στο θρίλερ με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, η αδερφή της μητέρας τους, Δήμητρα Πισπιρίγκου, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση των θανάτων. Ωστόσο, υπάρχουν τουλάχιστον τρία σημεία που η ίδια έχει «μπερδέψει» τα γεγονότα και σύμφωνα με τον αστυνομικό ρεπόρτερ του MEGA, Βασίλη Λαμπρόπουλο, αναμένονται εξελίξεις. Οπως ανέφερε το ρεπορτάζ, το πρώτο λάθος έχει να κάνει με τις ώρες του θανάτου της μικρής. Αλλα κατέθεσε στην αστυνομία τότε και άλλα είπε πριν από λίγες μέρες σε τηλεοπτική της συνέντευξη, έστω και αν αργότερα έσπευσε να τα διορθώσει. Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με τη σχέση του ζευγαριού.

Η θεία των παιδιών κατέθεσε τότε ότι οι γονείς βρίσκονταν σε διάσταση. Όταν ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε, το αρνήθηκε και είπε πως ο πατέρας έλειπε για δουλειά! Το τρίτο και εξίσου σημαντικό σημείο έχει να κάνει με τα προβλήματα υγείας της 33χρονης. Η Δήμητρα Πισπιρίγκου, έχει καταθέσει πως η αδερφή της, ήταν υγιέστατη. Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αναρτήσεις της μητέρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός δημοσιογράφος έκανε πρόσφατα λόγο για το πρόσωπο «κλειδί» στην καυτή υπόθεση από την Πάτρα, που για τον ίδιο δεν είναι ούτε η μητέρα αλλά ούτε και ο πατέρας των παιδιών και στην ουσία ανέδειξε ότι είναι η θεία των κοριτσιών. Η αδερφή της μητέρας, που ήταν στο σπίτι τη νύχτα που έμελλε να είναι η τελευταία στη ζωή της μικρής Ιριδας την άνοιξη του 2021.

Τα νέα στοιχεία που ψάχνουν για Μαλένα και Ιριδα

Την ίδια στιγμή, μετά από εισαγγελική παρέμβαση, έχουν ανοίξει εκ νέου οι φάκελοι των θανάτων της Μαλένας και της Ιριδας με τις δικαστικές Αρχές να ζητούν να εξεταστούν από την αρχή οι αιτίες θανάτου των δύο μικρότερων αδερφών της 9χρονης Τζωρτζίνας. Ουσιαστικά η νέα ιατροδικαστική έκθεση ανοίγει τον δρόμο και στις αστυνομικές αρχές για να ζητήσουν όσα και όποια στοιχεία χρειάζονται από τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκαν τα παιδιά, αλλά και καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές που δεν δόθηκαν ποτέ. Οι αρχές αναζητούν στοιχεία για πιθανή εγκληματική ενέργεια. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης δεν αποκλείεται να δρομολογήσει, άμεσα, νέες εξελίξεις.

«Θα γίνει προσπάθεια επαλήθευσης των αρχικών ευρημάτων και κατά δεύτερον ναι, θα προσπαθήσουν οι αρμόδιοι να αναδείξουν και κάποιο θετικό εύρημα που θα οδηγήσει σε ασφαλές συμπέρασμα: είτε που θα οδηγεί στην ασφυξία, είτε στη δηλητηρίαση. Θα γίνει επανεξέταση του συνόλου των υλικών και θα προσπαθήσουν να βρουν θετικό εύρημα, που μπορεί να χάθηκε ή να υποεκτιμήθηκε» τόνισε ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων, στις οποίες είχε υποβληθεί το πρώτο κορίτσι που ''έφυγε'' τον Ιούλιο του 2019, ο θάνατος του οποίου αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια».

«Είναι σίγουρο ότι θα παραδώσουμε τον δολοφόνο μαζί με το τελικό πόρισμα το οποίο θα βγάλουμε, δε θα μας πάρουν πολύ χρόνο» σημείωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Στράτος Μπαλάσκας. Όσον αφορά την περίπτωση του θανάτου του 6 μηνών βρέφους, που πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της, όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.

«Η ρήξη του ζευγαριού θα πυροδοτήσει κάποια στοιχεία που είναι στο σκοτάδι» υποστήριξε ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης. «Εάν βρεθεί η πορεία της κεταμίνης και αν εμπλέκονται συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα με την κατηγορούμενη θα δημιουργήσει ενδεχομένως και μία επιπλέον πίεση στην κατηγορουμένη για να φτάσουμε σε ομολογία» τόνισε από πλευράς του ο Δρ. Εγκληματολογίας, Κυριάκος Μπαμπασίδης.

Θεοδωρικάκος: «Σοβαρά στοιχεία για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών»

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε πως υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών από την υπόθεση της Πάτρας και ξεκαθάρισε πως κανείς δεν γλιτώνει από τον νόμο: «Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία. Θα υπάρξει συνδυαστική ανάλυση με τις ιατροδικαστικές έρευνες και από τις περίπου 60 καταθέσεις που έχουν ληφθεί», είπε για την υπόθεση της Πάτρας ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Κανείς δεν γλιτώνει από τον νόμο. Η έρευνα είναι πολυσύνθετη και εξονυχιστική. Όποιοι εμπλέκονται δικαίως έχουν χάσει τον ύπνο τους, αν έχουν στοιχειώδη συνείδηση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA