Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κατάργηση της μάσκας αλλά και του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι τα τελευταία και μεγάλα βήματα πριν από την επιστροφή στην κανονικότητα. Τα δύο συγκεκριμένα μέτρα αναμένεται να βρεθούν στο τραπέζι της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, που συνεδριάζει σήμερα, με το βλέμμα στον Μάιο και το καλοκαίρι. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό ακόμη και σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης να παρουσιάσει τον «οδικό χάρτη» μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμη: Ο Θάνος Πλεύρης παρουσιάζει τον οδικό χάρτη για επιστροφή στην κανονικότητα το καλοκαίρι

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής, το πιστοποιητικό οδεύει προς κατάργηση, όπως άλλωστε πρόσφατα δήλωσε και ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους που έκανε λόγο για «καλοκαίρι δίχως πιστοποιητικό», με τις αλλαγές να είναι πολύ πιθανό να ισχύσουν ακόμη και από την 1η Μαΐου.

«Προχωράμε σε ένα τέτοιο σχέδιο, η ζωή πρέπει να εκκινήσει ξανά, είμαστε σε ένα καλό επιδημιολογικό περιβάλλον το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν έχει τη σημασία που είχε, έχει παιξει τον ρόλο του ωστόσο ως ένα βαθμό. Πρέπει να ακολουθούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προτείνουν οι ειδικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τη σημερινή συνεδρίαση ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, φιλοξενούμενος στο MEGA.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να προσθέσει πως: «Η μάσκα είναι το σοβαρότερο μέσο για να αποφύγουμε την μόλυνση. Να τη φοράμε όπου νιώθουμε ανασφάλεια, στο σούπερ μάρκετ, ή σε χώρους με συνωστισμό. Οι πολίτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για ένα πολύ καλό Πάσχα, αλλά με προσοχή και τήρηση των μέτρων», κατέληξε λέγοντας.

Πάσχα: Χωρίς αλλαγές στα μέτρα

Από εκεί και πέρα, όπως όλα δείχνουν οι ημέρες του Πάσχα αναμένεται να ισχύσουν τα μέτρα που και τώρα είναι σε εφαρμογή. Υπάρχει πάντα η σύσταση για αποφυγή συνωστισμού αλλά και χρήση μάσκας όπου παρατηρείται αυτός, ενώ θετική είναι η πρόθεση ώστε οι πιστοί να μπορούν να πάνε κανονικά στις εκκλησίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA