Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ενοχή του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και του μεσίτη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης σε βάρος του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο του πρώτου, εισηγήθηκε ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Σωτήρης Μπουγιούκος. Αντίθετα ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο.

Ο εισαγγελέας αποτιμήσει όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και επισήμανε ότι οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν τιμωρητικά και με βάση τα ιατροδικαστικά ευρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δικά τους σφοδρά χτυπήματα συνδέονται αιτιωδώς με τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις που ενεργοποιήσαν μηχανισμό στο θύμα και οδήγησαν στο θάνατο του. Και όλη τη διάρκεια της εισαγγελικής αγόρευσης ήταν παρόντες στο δικαστήριο οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου, η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα και η μητέρα της επίσης δολοφονημένης Ερατούς.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με αγορεύσεις συνηγόρων της οικογένειας του θύματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA