Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τη διερεύνηση του θανάτου των δύο μικρότερων νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, της Μαλένας και της Ιριδας, καθώς ανατέθηκε στους δύο ιατροδικαστές της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Yπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη (προϊστάμενος) και Νίκο Καλογριά, να πραγματοποιήσουν τις νέες εξετάσεις στα δείγματα που έχουν πλέον στη διάθεσή τους από τα δύο κορίτσια.

Διαβάστε ακόμη: Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αν ήθελε να κάνει κακό στη Τζωρτζίνα, θα μπορούσε να μην την προσέχει» λέει ο δικηγόρος της

Οι ιατροδικαστές εξετάζουν εκ νέου τους φακέλους των δύο παιδιών με σκοπό να διενεργήσουν νέες ιστολογικές και εφόσον αυτό κριθεί δυνατόν να γίνουν και τοξικολογικές εξετάσεις στα δείγματα από τα δύο κορίτσια που είχαν διατηρηθεί σε Αθήνα και Πάτρα αντίστοιχα. Ολα αυτά έρχονται να δώσουν νέα στοιχεία, αφού στο προηγούμενο διάστημα είχε συσταθεί επιτροπή η οποία ατύπως είχε αναλάβει να αναψηλαφήσει τον ιατρικό φάκελο της Μαλένας, που είχε καταλήξει το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών, με το τότε ιατριδικαστικό πόρισμα να μιλά για ηπατική ανεπάρκεια. Ωστόσο, οι εξελίξεις στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας για την οποία η μητέρα της ήδη κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με χορήγηση κεταμίνης, οδήγησαν την Εισαγγελία στην απόφαση για νέα προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέθεσε στη Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης του MEGA, Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News, οι ιατροδικαστές περιστρέφουν τη νέα έρευνά τους γύρω από την εκτεταμένη βλάβη στο συκώτι της Μαλένας. Ηδη τα πρώτα τους συμπεράσματα αναφέρουν πως η βλάβη στο ήπαρ του παιδιού δεν μπορεί να έχει προκληθεί μέσα σε μεγάλο διάστημα, καθώς η διάρκεια θα είχε φανεί στις εξετάσεις που έκανε το παιδί σε καθημερινή βάση μέσα στις 9 ημέρες που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο «Ελπίς». Αυτό που επισημαίνουν είναι ότι η εκτεταμένη βλάβη θα μπορούσε να προκληθεί μόνο από μία τοξική ουσία που θα είχε χρόνο δράσης τουλάχιστον μιας ώρας πριν από τον θάνατο. Και μάλιστα, μετά την παρέλευση της μιας ώρας, η ουσία θα μπορούσε να καταστεί μη ανιχνεύσιμη.  

Οι νέες καταθέσεις για τις κάμερες και το κουδούνι που άργησε να χτυπήσει   

Στο μεταξύ για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν σήμερα οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών από το νοσοκομείο Καραμανδάνειο της Πάτρας, εκεί όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εισαγγελείς επιμένουν σε δύο σημεία της υπόθεσης τα οποία θεωρούνται κλειδιά και για τους άλλους δύο θανάτους των αδερφών της. Συγκεκριμένα, υπάρχουν μαρτυρίες για επανειλημμένες ερωτήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ύπαρξη κάμερας στο δωμάτιο και στο Καραμανδάνειο και στο Ρίο, αλλά και στο νοσοκομείο «Παίδων». Η επιμονή αυτή της μητέρας σε σχέση με τη χορήγηση της κεταμίνης, είναι ένα από τα σημεία που οι Αρχές θέλουν να αποσαφηνίσουν, κυρίως για τον θάνατο της Μαλένας, αφού το βρέφος Ιριδα έσβησε στο σπίτι της οικογένειας. 

Ενα άλλο σημείο στο οποίο στέκονται οι Αρχές είναι η νέα κατάθεση της νοσηλεύτριας σχετικά με το κουδούνι που πάτησε η μητέρα καθυστερημένα για να ενημερώσει για την κατάσταση της Τζωρτζίνας, αλλά και η περίεργα νωχελική αντίδρασή της Ρούλας Πισπιρίγκου. Εκεί επιμένουν ιδιαίτερα οι εισαγγελείς, αφού θεωρούν ότι είναι ύποπτη η αργοπορημένη ενημέρωση της νοσηλεύτριας.    

Εφυγαν από τρισάγιο της Μαλένας

Σαν σήμερα πριν ακριβώς από τρία χρόνια πέθανε η 3,5 ετών Μαλένα το δεύτερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Για σήμερα ήταν προγραμματισμένο να τελεστεί το καθιερωμένο τρισάγιο κάτι που τελικά δεν έγινε. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pelop.gr, όλα ήταν έτοιμα και στο νεκροταφείο μετέβησαν η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της, όπως και ο ιερέας κ.ά, όμως αυτό που αντίκρισαν τους ανάγκασε να φύγουν.

Συγκεκριμένα, έξω από το νεκροταφείο ήταν μεγάλη η παρουσία δημοσιογράφων με κάμερες. Μόλις η οικογένεια τους αντίκρισε αποφάσισαν να μην βγουν καν από το αυτοκίνητό τους, αποχωρώντας από το σημείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τρισάγιο θα τελεστεί κάποια άλλη στιγμή, μακριά από τη δημοσιότητα.

«Τέλειο έγκλημα δεν υπήρχε και δεν υπάρχει»

Στο μεταξύ, ο ειδήμων του αστυνομικού ρεπορτάζ, Πάνος Σόμπολος, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ελένη» του MEGA και παραχώρησε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Ο ίδιος υποστήριξε πως το τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει και δεν υπήρχε: «Ειδικά τώρα με τόσα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι δύσκολο να μην εξιχνιαστεί κάποια υπόθεση» εξηγεί.

Αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας, ο δημοσιογράφος σχολίασε πως: «Είναι ένα «πραγματικό θρίλερ και αφού το ενδεχόμενο της κληρονομικότητας αποκλείστηκε είναι εύλογο να αναρωτιόμαστε τι ακριβώς συνέβη. Από την πρώτη μέρα που έγινε γνωστό το θέμα μίλησα σε συναδέρφους μου λέγοντας πως εάν αποκλειστεί η κληρονομικότητα και το ιατρικό λάθος, τότε έχουμε εγκληματική ενέργεια και θα έχουμε το έγκλημα του αιώνα που θα απασχολήσει όχι μόνο την ελληνική κοινωνία, τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, και στην Αμερική» συμπλήρωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA