ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/04/2022 08:30

Λογαριασμός ρεύματος 53.000 ευρώ σε αγρότη λόγω ρήτρας αναπροσαρμογής

Περιπτώσεις με τεράστιες αυξήσεις λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής - Για τους εξοντωτικούς λογαριασμούς ρεύματος που αδυνατούν να πληρώσουν οι πολίτες μίλησε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Λογαριασμός ρεύματος 53.000 ευρώ σε αγρότη λόγω ρήτρας αναπροσαρμογής
Πηγή: Pexels
Ανάγνωση:

Για τους εξοντωτικούς λογαριασμούς ρεύματος που αδυνατούν να πληρώσουν οι πολίτες μίλησε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα. «Ρήτρα αναπροσαρμογής, οι λογαριασμοί είναι εξοντωτικοί, και πολύς κόσμος ψάχνει πώς μπορεί να αντιδράσει και να προστατευθεί. Η ΔΕΗ έχει το δικαίωμα να κόψει το ρεύμα όταν δεν πληρωθεί, μόνο το κοινωνικό τιμολόγιο υπόκειται σε μία έξτρα ρύθμιση» ανέφερε.

Μιλώντας στο MEGA η κυρία Νούκα αποκάλυψε πως υπάρχει λογαριασμός ρεύματος σε αγρότη άνω των 50.000 ευρώ: «Υπάρχει λογαριασμός με 53.000 ευρώ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής σε αγρότη ο οποίος δεν ξέρει τι να κάνει», είπε. Στην εκπομπή μίλησε και ο κ. Μιχάλης για τον λογαριασμό ρεύματος της κόρης του, που είναι φοιτήτρια. «Ήρθε ο εκκαθαριστικός λογαριασμός της κόρης μου του τετραμήνου, 1.400 ευρώ μόνο η ρήτρα αναπροσαρμογής, ενώ συνολικά πλήρωνε παλαιότερα μέχρι 120 ευρώ» κατήγγειλε.

Video Loading...

«Μόνο εγκεφαλικό δεν έπαθα όταν τον λογαριασμό. Πλήρωνα γύρω στα μέχρι 120 ευρώ και τώρα ο λογαριασμός ήρθε 1.480 ευρώ. Η ρήτρα αναπροσαρμογής ήρθε 800 ευρώ» δήλωσε με τη σειρά της η κυρία Πανωραία. Η κυρία Νούκα ξεκαθάρισε πως οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη: «Πρέπει να υποβληθούν αντιρρήσεις, μετά περιμένουν δέκα μέρες να έρθει η απάντηση της εταιρείας, και μετά μπορεί να γίνει καταγγελία και έπειτα έρχεται και η δικαστική οδός. Χρειάζεται θεσμική παρέμβαση για να γλιτώσουν τη διακοπή του ρεύματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΡΕΥΜΑ ΑΓΡΟΤΗΣ ΔΕΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ