ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/04/2022 14:42

Γιάννης Σκαφτούρος: Εντοπίστηκε η μηχανή των δραστών - Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τη δολοφονία

Οι αστυνομικοί ψάχνουν τώρα να βρουν με ποιους είχε σχέσεις ο Γιάννης Σκαφτούρος, τι δραστηριότητες είχε μετά την αποφυλάκισή του - Ποια είναι τα λάθη των εκτελεστών του - Τα ευρήματα των Αρχών

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γιάννης Σκαφτούρος: Εντοπίστηκε η μηχανή των δραστών - Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τη δολοφονία
Πηγή: tvstar.gr
Ανάγνωση:

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια. Οι αστυνομικοί έχουν επικεντρωθεί στις τελευταίες δραστηριότητες που είχε ο Γιάννης Σκαφτούρος, που θεωρείτο ένας από τους εγκεφάλους της λεγόμενης «Greek Mafia». Οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν με ποιους είχε σχέσεις ο Γιάννης Σκαφτούρος, τι δραστηριότητες είχε το τελευταίο διάστημα αλλά και τι αφορούσαν, δηλαδή αν υπήρχε κάποιος που μπορεί να «δυσαρεστούσε» με αυτές τις δραστηριότητες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσουν τα άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι του Γιάννη Σκαφτούρου την ώρα της άγριας δολοφονίας: ο 45χρονος συμπέθερος του θύματος και η κόρη του. Πάντως, οι Αρχές εκτιμούν ότι από αυτές τις καταθέσεις δεν θα φτάσουν στα ίχνη των δραστών. Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ήδη η μία από τις δύο μηχανές που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας. Η μηχανή που εγκατέλειψαν οι εκτελεστές ήταν κλεμμένη εδώ και περίπου έναν χρόνο από την περιοχή του Ασπροπύργου.

Video Loading...

Ειδικότερα, σύμφωνα με το OPEN, επί έναν χρόνο η μηχανή ήταν κρυμμένη και δεν την κυκλοφορούσε κανείς. Αυτό δείχνει ενδεχομένως ότι οι δράστες είχαν προετοιμαστεί εδώ και καιρό για το πώς θα χτυπήσουν. Πλέον, η μηχανή βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας και γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για αποτυπώματα και DNA.

Video Loading...

Οι έρευνες και τα λάθη των εκτελεστών

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας, ώστε να διαπιστωθεί των δρομολόγιο που ακολούθησαν οι τέσσερις εκτελεστές, ακόμα και τέσσερις μέρες πριν τη δολοφονία του Σκαφτούρου για να εντοπιστούν τυχόν ύποπτες κινήσεις. Σίγουρο θεωρείται ότι οι δράστες παρακολουθούσαν για αρκετό καιρό το θύμα και «χτύπησαν» τη μέρα που ήταν πιο ευάλωτος, καθώς οι σωματοφύλακές του έλειπαν σε άδεια.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό, βάσει των συμβολαίων θανάτου που είχαν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια, αφού οι δράστες επέλεξαν να δολοφονήσουν τον 55χρονο επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του, το οποίο μάλιστα βρισκόταν και εκτός Αθηνών. Η κίνηση τους να κινηθούν εκτός Αθηνών για την εκτέλεση, ενδεχομένως να βοηθήσει στην σύλληψή τους, αφού κινήθηκαν σε άγνωστα για εκείνους μέρη, ενώ δεν είχαν την «προστασία» της πόλης.

Κατερινόπουλος: Μπορεί να είναι και μήνυμα σε άλλους

«Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε στο χωριό του, η διαφυγή είναι πολύ εύκολη από αυτούς τους ανθρώπους, είναι πολλοί οι διάδρομοι διαφυγής και δεν διακινδυνεύουν», είπε ο Θανάσης Κατερινόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκτελεστές δεν είναι τυχαίοι: «Ήξεραν να χειριστούν τα όπλα. Πιθανόν να μην τους ενδιέφερε και το εάν θα σκοτωθούν και άλλοι. Πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου».

Όσον αφορά το ποιος παρήγγειλε το συμβόλαιο θανάτου, ο κ. Κατερινόπουλος είπε: «Η μία εκδοχή είναι να δόθηκε μέσα από τη φυλακή, από αντίπαλη ομάδα που θέλει να κυριαρχήσει στον χώρο που δραστηριοποιούταν και αυτός. Η άλλη εκδοχή είναι να έχει δοθεί από την ίδια του την ομάδα. Έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν ότι κάποιοι βιάζονται να αναλάβουν τα ηνία της ομάδας και θέλουν να αναλάβουν οι ίδιοι την ομάδα ή να δημιουργήσουν νέα». Όπως εκτίμησε, εάν οι δράστες είναι από άλλη ομάδα, η δολοφονία του «θα μπορούσε να είναι και μήνυμα σε άλλους ανθρώπους»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ