Μενού
  • Α-
  • Α+

Η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, θεωρείται από τις Αρχές ως ένα από τα 25 συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο της Greek Mafia. Η αστυνομία ξεσκονίζει τις δραστηριότητες του πρώην βαρυποινίτη μετά τη φυλακή, προσπαθώντας να φτάσουν στα ίχνη των εκτελεστών του, και να δουν τα ανοιχτά μέτωπα που είχε στον χώρο της νύχτας, αλλά και με ποιούς.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Σκαφτούρος: Οι δράστες χτύπησαν συγγενή του και του άρπαξαν το αυτοκίνητο για να το σκάσουν

 

Οι έρευνες του τμήματος δίωξης ανθρωποκτονιών είναι σε πλήρη εξέλιξη για τη δολοφονία του 55χρονου στη Σκούρτα στα Δερβενοχώρια. Αστυνομικοί της ασφάλειας παραμένουν στην περιοχή και λαμβάνουν καταθέσεις από συγγενείς και φίλους του, ενώ αναζητούν ταυτόχρονα από κάμερες ασφαλείας τη διαχείριση της κυκλοφορίας για να διαπιστώσουν το δρομολόγιο των δραστών. Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες άφησαν πίσω τους μια μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, η οποία παρουσίασε μηχανική βλάβη και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά στα κίνητρα των δραστών οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο κάποια από τις δραστηριότητες που ανέπτυξε το θύμα μετά την αποφυλάκισή του τα τελευταία 2,5 χρόνια, να «ενόχλησε», είτε να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί και οι 25 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης, όλοι τους από καλάσνικοφ.

Οι «δουλειές» του και στη νυχτερινή Πάτρα

Ο Γιάννης Σκαφτούρος, ήταν ένας γνωστός άνθρωπος της νύχτας, πρόσωπο που είχε απασχολήσει στο παρελθόν για πολλές «βαριές» υποθέσεις, μεταξύ αυτών και για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», εδώ και ένα μήνα, είχε αναπτύξει αρκετές επαφές στην Πάτρα. Μάλιστα φερόταν ως το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από τη λειτουργία γνωστού νυχτερινού μαγαζιού της πόλης, ενώ «κολλητός» του ήταν ένα πρόσωπο που τελευταία «αναδύθηκε» στον κόσμο της νύχτας της Πάτρας και μάλιστα ουδέποτε έχει εμπλακεί σε «σοβαρά» επεισόδια.

Ο Σκαφτούρος και στην Πάτρα όπως και σε άλλες πόλεις ήθελε να βρίσκεται στα «μετόπισθεν», όμως και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του όλοι αναγνώριζαν το μέγεθός του. Παραμένει άγνωστο τι θα συμβεί με το κατάστημα του οποίου θα είχε τη «διαχείριση». Ηδη ο συνεργάτης του στην Πάτρα εξετάζει το ενδεχόμενο να το λειτουργήσει μόνος, όμως όπως λένε άνθρωποι της νύχτας θα πάρει... μεγάλο ρίσκο.

Εξάλλου, στην Πάτρα δεν αποκλείουν η δολοφονία του να έχει σοβαρό αντίκτυπο και στη «νύχτα» της πόλης. Οπως είχαν αποκαλύψει πριν από μια εβδομάδα ρεπορτάζ της «Πελοποννήσου», τρεις ομάδες «μάχονται» αυτό το διάστημα για τον πλήρη έλεγχο της νυχτερινής ζωής της πόλης, μια εκ των οποίων ήταν του Γιάννη Σκαφτούρου. Ο ίδιος μάλιστα θέλοντας να ενισχύσει την «παρουσία» του και να επιδείξει το προσωπικό του ενδιαφέρον για την τοπική «αγορά», βρέθηκε προ ημερών στην Πάτρα.

Στις διωκτικές αρχές θεωρούν πως η δολοφονία του Σκαφτούρου θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων και βρίσκονται εν αναμονή «χτυπήματος» αντεκδίκησης. Σε τοπικό επίπεδο η απώλεια του σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ατόμων που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, σε πρώτη φάση φαίνεται πως αφήνει ελεύθερο πεδίο δράσης για τις δυο άλλες «φατριές». Η μια δραστηριοποιείται στην Αττική και η δεύτερη είναι των «ντόπιων» Αλβανών που επιθυμούν διακαώς την πρωτοκαθεδρία. Σε δεύτερη ανάγνωση, εκτιμάται πως η «ομάδα» Σκαφτούρου δεν θα εγκαταλείψει το πλάνο εισχώρησης στα κυκλώματα που δρουν στην Πάτρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σοκαρισμένο το οικογενειακό του περιβάλλον 

Στο μεταξύ, οι συγγενείς και φίλοι του πρώην βαρυποινίτη που έπεσε νεκρός τη Δευτέρα του Πάσχα, παραμένουν σοκαρισμένοι και χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί είναι οι μεταξύ τους πληροφορίες που αντλάσσουν μήπως και καταφέρουν να βγάλουν κάποια άκρη και οι ίδιοι για τα κίνητρα και την «ταυτότητα» των δραστών. «Δεν ερχόταν συχνά στα Δερβενοχώρια, μόνο το Πάσχα. Είχαμε χρόνια να τον δούμε καθώς ήταν και στη φυλακή και τον βλέπαμε ελάχιστα στην περιοχή. Δεν έχουμε συνηθίσει σε τετοια περιστατικά . Κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει!», ήταν τα λόγια του.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εκπομπή T-Live, οι δράστες μετά την εκτέλεση επιχείρησαν να κρύψουν τη μηχανή της διαφυγής τους, όταν αυτή παρουσίασε βλάβη. Με βάση το ρεπορτάζ τους δύο άνδρες είδε ένας οδηγός αυτοκινήτου, συγγενικό πρόσωπο του Σκαφτούρου παρατηρώντας πως η μηχανή, με την οποία είχαν φύγει από το σπίτι του 54χρονου, ήταν πεσμένη στο έδαφος.

Χωρίς να ξέρει τι έχει προηγηθεί ο άνδρας ρώτησε τους δολοφόνους του Γιάννη Σκαφτούρου έαν χρειάζονταν βοήθεια. Αυτοί κατέβασαν τον συγγενή του από το αυτοκίνητο, τον χτύπησαν και του πήραν το όχημα έξω από το χωριό Σκούρτα. Το αυτοκίνητο όμως κόλλησε και έτσι αναγκάστηκαν να κατέβουν και να διαφύγουν πεζοί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA