Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που οι Αρχές «ξεψαχνίζουν» τις πιάτσες της νύχτας για να βρουν τους δολοφόνους του Γιάννη Σκαφτούρου και των εντολέων τους, καθώς πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου, η ιατροδικαστική έκθεση δείχνει ότι οι δράστες δεν θα έφευγαν από το σημείο, αν το θύμα τους δεν ξεψυχούσε επί τόπου... Οι 10 από τις 15 σφαίρες που έριξαν οι εκτελεστές του Σκαφτούρου με Καλάσνικοφ και 9άρι πιστόλι κατέληξαν στο σώμα και στο κεφάλι του «θείου Τζο» της παλιάς Greek Mafia.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Σκαφτούρος: Ποιος έδωσε την εντολή για την εκτέλεση - Τα δύο σενάρια για το «συμβόλαιο θανάτου»

Οι 7 σφαίρες τον χτύπησαν στον θώρακα και τον κορμό, ενώ οι 3 τον βρήκαν στο κεφάλι, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Οι Αρχές έκαναν λόγο για έμπειρο χειριστή όπλου, καθώς σε συνθήκες πίεσης και παρουσία κόσμου είχε το εν λόγω αποτέλεσμα, ενώ δεν αποκλείουν και τη συμμετοχή του, παλαιότερα, σε ανάλογες εγκληματικές ενέργειες, με την εκτέλεση από πλευράς του και άλλων συμβολαίων θανάτου. Σε ό,τι αφορά στις έρευνες, η Ασφάλεια επικεντρώνεται στις τελευταίες δραστηριότητές του, ενώ φως αναμένεται να ρίξουν και οι καταθέσεις των μαρτύρων στο συμβάν.

Μπαλάσκας: «Είναι μια κανονική μαφία, σαν την ιταλική»

Ο  συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας για την δομή της Greek Mafia, της οποίας ήταν ηγετικό στέλεχος ο βαρυποινίτης, πρόκειται ουσιαστικά για ένα τεράστιο κύκλωμα, μια «κανονική μαφία, σαν την ιταλική». Μιλώντας για τα συμβόλαια θανάτου τα χαρακτήρισε ως «μια ακραία λύση επαγγελματικού τύπου για να μπορεί κάποιος να καθαρίσει έναν άλλον», φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση Σκαφτούρου με τη δολοφονία του οποίου, όπως είπε, «θα μπορούσαμε να έχουμε εκατόμβη νεκρών».

«Και η κόρη του εξ όσων γνωρίζω μπήκε μπροστά στις βολές για να τον προστατεύσει και τραυματίστηκε», εξήγησε. «Ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε δις ισόβια και 26 χρόνια, κάτι που αν μη τι άλλο μαρτυρά μια πλούσια δράση. Και ήταν έξω. Υπάρχουν αυτά τα δικονομικά τερτίπια που χρησιμοποιούν οι καλοπληρωμένοι δικηγόροι αυτών των ανθρώπων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλάσκας.

Η φωτογραφία της μηχανής των δραστών

Οπως ανέφερε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η μαύρη μηχανή μάρκας Triumph που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές κι εγκαταλείφθηκε σε χωράφι, είχε κλαπεί από κοντέινερ το καλοκαίρι του 2019 στην περιοχή του Ασπροπύργου. Ηδη η κλεμμένη μοτοσικλέτα και το αγροτικό αυτοκίνητο που προσπάθησαν να αφαιρέσουν οι αναβάτες της από διερχόμενο οδηγό, εξετάζονται στα εργαστήρια της Αστυνομίας για γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα.

Ο οδηγός του αγροτικού, που τυγχάνει να είναι και συγγενής του Γιάννη Σκαφτούρου, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς περιέγραψε τους δράστες, που τον απείλησαν με βαρύ οπλισμό και τον κατέβασαν από το όχημα χωρίς να τον χτυπήσουν. «Με απείλησαν με Καλάσνικοφ, και μου ζήτησαν να κατέβω από το όχημα. Μιλούσαν σπαστά ελληνικά και πιθανότατα να ήταν Αλβανοί. Φορούσαν μαύρα ρούχα, full face στο κεφάλι, γάντια, γυαλιά ηλίου και ήταν μετρίου αναστήματος» είπε ο μάρτυρας που ήλθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους εκτελεστές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA