Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι έρευνες της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας ώστε να βρεθούν οι άνθρωποι που σκότωσαν τη Δευτέρα του Πάσχα τον Γιάννη Σκαφτούρο, συνεχίζονται. Στα χέρια τους βρίσκεται η μηχανή των δραστών και παράλληλα εξετάζονται όλα τα σενάρια για το πώς έφτασαν στο σπίτι, στα Σκούρτα Βοιωτίας, πώς δολοφόνησαν τον άλλοτε βαρυποινίτη και φυσικά πως κατάφεραν να δραπετεύσουν από το σημείο.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Σκαφτούρος: Τον εκτέλεσαν σε γλέντι μπροστά σε συγγενείς και φίλους

Την ίδια στιγμή εξετάζονται και τα σενάρια για το ποιος μπορεί να βρίσκεται πίσω από τη συγκεκριμένη επίθεση που έχει όλα τα στοιχεία ενός «συμβολαίου θανάτου». Αυτό υποστήριξε και ο ταξίαρχος έν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος που είχε χαρακτηριστικά πως «Δεν είναι τυχαία ούτε η ημέρα ούτε ο τόπος για τη δολοφονία».

Όπως ανέλυσε μιλώντας στο Star «Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε στο χωριό του, η διαφυγή είναι πολύ εύκολη από αυτούς τους ανθρώπους, είναι πολλοί οι διάδρομοι διαφυγής και δεν διακινδυνεύουν». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκτελεστές δεν είναι τυχαίοι: «Ήξεραν να χειριστούν τα όπλα. Πιθανόν να μην τους ενδιέφερε και το εάν θα σκοτωθούν και άλλοι. Πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου», ενώ προσέθεσε πως σίγουρα ο ίσιο θα έπαιρνε μέτρα προστασίας καθώς και στο παρελθόν είχε γίνει εις βάρος του επίθεση.

Όσον αφορά το ποιος παρήγγειλε το συμβόλαιο θανάτου, ο κ. Κατερινόπουλος είπε: «Η μία εκδοχή είναι να δόθηκε μέσα από τη φυλακή, από αντίπαλη ομάδα που θέλει να κυριαρχήσει στον χώρο που δραστηριοποιούταν και αυτός. Η άλλη εκδοχή είναι να έχει δοθεί από την ίδια του την ομάδα. Έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν ότι κάποιοι βιάζονται να αναλάβουν τα ηνία της ομάδας και θέλουν να αναλάβουν οι ίδιοι την ομάδα ή να δημιουργήσουν νέα». Όπως εκτίμησε, εάν οι δράστες είναι από άλλη ομάδα, η δολοφονία του «θα μπορούσε να είναι και μήνυμα σε άλλους ανθρώπους».

Το χρονικό της εκτέλεσης 

Οι εκτελεστές φέρονται να έφτασαν στο εξοχικό του Γιάννη Σκαφτούρου γύρω στις 12:00. Οι δράστες αφού μπήκαν έρπην στην αυλή του εξοχικού του 55 ετών θύματος, άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, ενώ στο χώρο βρίσκονταν τουλάχιστον 15 άτομα. Πυροβόλησαν τον Γιάννη Σκαφτούρο ο οποίος κατά πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, πριν πέσει νεκρός, ανταπέδωσε τα πυρά. Από τις ριπές τραυματίστηκε η 22χρονη κόρη του θύματος καθώς και ένας 45χρονος, συγγενής εξ αγχιστείας Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος φαίνεται πως τράβηξε όπλο και κυνήγησε για αρκετή ώρα τους δράστες.

Περίοικοι που άκουσαν τους πυροβολισμούς επιχείρησαν να κυνηγήσουν τους δράστες, που αναγκάστηκαν πιθανότατα λόγω βλάβης να εγκαταλείψουν μια από τις μηχανές διαφυγής τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA