Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνελήφθη από την αστυνομία ο άνδρας που κλώτσησε και πέταξε στη θάλασσα ένα γατάκι σε ταβέρνα της Αιδηψού. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook πως «η βία απέναντι στα ζώα είναι απαράδεκτη» ενώ τονίζει πως ο νόμος για την κακοποίηση πλέον εφαρμόζεται. «Είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού» τονίζει. 

Διαβάστε ακόμη: Αιδηψός: Δελέασε γάτα με ψάρι και την πέταξε στη θάλασσα - Ερευνες της αστυνομίας για τον δράστη

Ολόκληρη η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου«Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη». 

Αιδηψός: Καλά το γατάκι που έριξαν στη θάλασσα

Στο ερώτημα τι απέγινε η γάτα, πάντως, απάντησε η Happy Paws - Φιλοζωικη και Περιβαλλοντική Ένωση Βόρειας Εύβοιας με αναρτήσεις της στο Facebook. Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Happy Paws αναφέρει πως η γάτα είναι καλά και βρίσκεται μαζί με την... παρέα της. Μάλιστα δημοσίευσαν τα βίντεο και τις φωτογραφίες που τους έστειλαν οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας όπου συνέβη το απαράδεκτο περιστατικό. 

Στο βίντεο που έκανε τον γύρο των social media απεικονίζεται η παρέα σε ταβέρνα της Αιδηψού και ο άνδρας που συνελήφθη να δελεάζει την πεινασμένη γάτα με ψάρι και στη συνέχεια να την κλωτσάει και να την ρίχνει στη θάλασσα. Μάλιστα τα μέλη της παρέας δεν έμειναν εκεί, αφού προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο και σε άλλη μια γάτα γελώντας δυνατά. 

Με το θέμα ασχολήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ υπήρξε επικοινωνία του Τάκη Θεοδωρικάκου με τον αρχηγό της αστυνομίας. Υπενθυμίζεται ότι οι παραβάτες κακοποίησης ζώων αντιμετωπίζουν σκληρότερες ποινές και τιμωρούνται με πρόστιμο έως 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

https://www.instagram.com/p/CdCRxagIH59/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αιδηψός: Η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε

Ταυτόχρονα, στο περιστατικό κατηγορήθηκε για εμπλοκή αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Καράτε και η ελληνική ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα τον βασανισμό των ζώων και τονίζει πως «η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας». Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε: 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε καταδικάζει απερίφραστα οποιαδήποτε αποτρόπαια πράξη, πόσω μάλλον μια πράξη ποινικά κολάσιμη, όπως ο βασανισμός ζώων. Ενώνουμε τη φωνή μας με όσους ζητούν την παραδειγματική τιμωρία ανθρώπων που συμπεριφέρονται άθλια σε ανυπεράσπιστα ζώα. Από εκεί και πέρα, η εμπλοκή αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας Καράτε σε περιστατικό βασανισμού ζώων δεν προκύπτει, σύμφωνα με τοποθέτησή της ίδιας.  Η υπόθεση έχει ήδη απασχολήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΛΟΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να δράσει αποφασιστικά και με τη δέουσα αυστηρότητα, εφόσον προκύψει ο,τιδήποτε επιβαρυντικό για την αθλήτρια από την ελληνική δικαιοσύνη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA