Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον θάνατο της Ιριδας, τους ενός εκ των τριών παιδιών από την Πάτρα που εξέπνευσαν μέσα σε τρία χρόνια. Εν αναμονή του πορίσματος Καρακούκη – Καλόγρηα για την Μαλένα και το 6 μηνών βρέφος, διασώστης του ΕΚΑΒ που βρέθηκε στο σπίτι της οδού Μπιζανίου την 21η Μαρτίου 2021 υποστηρίζει πως έγινε κλήση στην αστυνομία για την Ιριδα

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Δεν βρέθηκε ουσία στη Μαλένα - Εβαλαν την Ιριδα στον ψυκτικό θάλαμο και χάθηκε η ώρα θανάτου

Η 6 μηνών Ιριδα εξέπνευσε στις 21 Μαρτίου 2021 και μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει η ακριβής ώρα θανάτου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σπίτι εκείνη την ημέρα έκανε ΚΑΡΠΑ στο παιδί και το μετέφερε στο νοσοκομείο. Διασώστης ισχυρίστηκε μιλώντας στο Live News πως έγινε κλήση στην αστυνομία εκείνη την ημέρα. «Λένε ότι το βρέφος ήταν παγωμένο. Τι θα πει παγωμένο; Θα μπορούσαν να είχαν ακουμπήσει το μωρό στο κρύο πάτωμα. Μπορεί να το διαπιστώσει κανείς αυτό; Εκείνη την ώρα θα κάναμε ιατροδικαστικό έλεγχο ή θα προσπαθούσαμε να σώσουμε μια ζωή; Δεν υπάρχει πρωτόκολλο που να λέει κάνουμε ΚΑΡΠΑ μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις. Πάντα όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν έχει αναπνοή και σφυγμό, αρχίζουμε ΚΑΡΠΑ», λέει ο διασώστης. 

«Αν έχει αρχίσει η σήψη ή υπάρχει νεκρική ακαμψία, που σημαίνει ότι είναι 4 – 5 ώρες που έχει πεθάνει ο άνθρωπος, τότε δεν το κάνουμε. Αλλά δεν είχαμε τέτοια σημάδια στο παιδί. Έτσι, θεωρήσαμε σκόπιμο να το πάμε στο νοσοκομείο υπό συνεχή ΚΑΡΠΑ, για να έχει την καλύτερη δυνατή φροντίδα, πέρα από τις πρώτες βοήθειες που δίναμε εμείς. Την ώρα που αρχίσαμε την ΚΑΡΠΑ στο σπίτι, μας είπαν οι γονείς ότι έχουν χάσει ήδη ένα παιδί πριν από έναν χρόνο και αυτό είναι το δεύτερο. Είναι δυνατόν κάτω από τέτοια φόρτιση να μείνεις άπραγος;», αναφέρει. 

«Πήραμε το βρέφος και καθίσαμε λίγο μέσα στην κινητή μονάδα, γιατί το σπίτι ήταν γεμάτο κόσμο για να είναι προστατευμένο το περιβάλλον και μετά πήγαμε κατευθείαν στο Καραμανδάνειο. Ρώτησε κάποιος: “Γιατί δεν φεύγετε;” και τους εξηγήσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάποιες δράσεις αναζωογόνησης, να χορηγήσουμε φάρμακα. Όταν παραλάβαμε το βρέφος από το σπίτι, ενημερώσαμε το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ να ενημερώσει την αστυνομία, ότι έχουμε στην τάδε διεύθυνση αυτό το συμβάν, ένα βρέφος χωρίς αναπνοή και σφυγμό», αποκάλυψε ο διασώστης. Μάλιστα υπογράμμισε πως: «Πιθανόν να είναι αιφνίδιος θάνατος. Αμέσως μόλις παραλάβαμε, ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Το κέντρο, από ό,τι έμαθα μετά, ενημέρωσε την αστυνομία». 

Η ώρα θανάτου της Ιριδας – Το λάθος με τον ψυκτικό θάλαμο 

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει η ακριβής ώρα θανάτου της Ιριδας την 21η Μαρτίου 2021. Σε ανάρτησή της η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε πως το 6 μηνών βρέφος είχε πεθάνει τα ξημερώματα. Οι επίσημες καταγραφές του ΕΚΑΒ δείχνουν κλήση στις 11:37. Οι διασώστες παρέλαβαν το παιδί από το σπίτι που σύμφωνα με τον Μάνο Δασκαλάκη ήταν «παγωμένο». Το νοσοκομείο Καραμανδάνειο κατέγραψε ως ώρα θανάτου 11:55 στις 21 Μαρτίου 2021. Η συγκεκριμένη ώρα καταγράφηκε επειδή όταν το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο έγινε ανάνηψη, οπότε δεν καταγράφηκε θάνατος. Μετά την καταγραφή της ώρας θανάτου στο Καραμανδάνειο, το σώμα μπήκε στον ψυκτικό θάλαμο και έτσι χάθηκε ο ακριβής προσδιορισμός της ώρας θανάτου. Υπενθυμίζεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πει πως άτυπα της είχε αποκαλύψει η ιατροδικαστής πως η Ιριδα κατέληξε στις 8 με 9 το πρωί, ισχυρισμό που δεν δέχεται η Αγγελική Τσιόλα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA