Μενού
  • Α-
  • Α+

Γνώριμος των Αρχών είναι ο 30χρονος που κλώτσησε και πέταξε ένα μικρό γατάκι στη θάλασσα κι αποπειράθηκε να ρίξει και δεύτερο, όμως ευτυχώς του γλίτωσε. Το άτομο που συνελήφθη ύστερα από τεράστια κινητοποίηση στα social media που προκάλεσε και την άμεση αντίδραση του αρμόδιου υπουργού, κρατήθηκε όλη νύχτα στο ΑΤ Αιδηψού και σήμερα (3/5) οδηγείται στον εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες, μιας και η νομοθεσία για την κακοποίηση των ζώων έχει αυστηροποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος αλβανικής καταγωγής είναι σεσημασμένος κι έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Την ίδια στιγμή οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας του που «συμπρωταγωνιστούν» στο βίντεο κι ακούγονται να ξεσπούν σε γέλια καθ' όλη τη διάρκεια που ο συλληφθείς κακομεταχειρίζεται τα δυο γατιά, διασκεδάζοντας με τα «αστεία» του «νταή». Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί πλέον κακούργημα κι επιφέρει όχι μόνο πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ αλλά και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Οπως έγινε γνωστό ο νεαρός άνδρας σε πρώτη φάση ταυτοποιήθηκε από τα έντονα τατουάζ που φέρει στο δεξί του πόδι, με αποτέλεσμα να βρεθεί και να συλληφθεί μέσα σε λίγες ώρες μετά και την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και τον διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα. Κατά την μεταγωγή του του στο ΑΤ οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως είχαν μπροστά τους, εκτός από το άτομο που κλώτσησε το ανυπεράσπιστο αδέσποτο, αλλά και έναν παλιό γνώριμο εμπλεκόμενο σε υποθέσεις ναρκωτικών.

https://www.instagram.com/p/CdCRxagIH59/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τη σύλληψη του έκανε γνωστή με ανάρτηση του στα social media και ο Τάκης Θεοδωρικάκος γράφοντας: «Πριν από λίγο συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία ένα άτομο που κλώτσησε και πέταξε στην θάλασσα ένα γατάκι. Η βία απέναντι και στα ζώα είναι απαράδεκτη. Η κυβέρνηση έχει ψηφίσει έναν αυστηρό νόμο για την προστασία των ζώων από την κακοποίηση ο οποίος εφαρμόζεται πλέον, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα ανθρωπιάς και πολιτισμού. Θλίβομαι βαθιά για όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα και για όσους το ανέχονται. Συγχαίρω από καρδιάς όσους ανέδειξαν το θέμα. Ο λόγος τώρα ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Θεοδωρικάκος: Αυστηρός ο νόμος, ίσως πάει φυλακή

Μιλώντας σήμερα σχετικά ο υπουργός είπε ότι «ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα. Η ποινή που θα του καταλογιστεί εξαρτάται από την κατηγορία που θα τού αποδοθεί. Πάντως ο νόμος είναι αυστηρός, και εάν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα το παράπτωμα, μπορεί να υπάρξει και ποινή φυλάκισης». Παράλληλα, πρόσθεσε πως «ο νόμος είναι αυστηρός, και έμαθαν ότι αυτός ο νόμος τηρείται. Στην Ελληνική Αστυνομία έχουμε ιδρύσει το τμήμα προστασίας των ζώων και έχουν υπάρξει εκατοντάδες καταγγελίες. Έχουν γίνει περί τις 140 συλλήψεις για κακοποίηση ζώων, έχουν υπάρξει συνολικά 900 πρόστιμα ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε μιλώντας στην «Κοινωνία Ωρα Mega».

«Οι δήμοι έχουν τις δικές τους ευθύνες δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές. Δουλειά της αστυνομίας είναι να ελέγχει την εφαρμογή των νόμων και να είναι εκεί σε κάθε καταγγελία. Ο νόμος είναι νόμος, οφείλουμε να τον τηρούμε όλοι. Προστατεύουμε τα ζωάκια, είναι θέμα επιλογής, είναι θέμα παιδείας, και το ενδιαφέρον είναι ότι στατιστικά, τα άτομα που φέρονται με βία στα ζώα, φέρονται με βία και στους ανθρώπους, και συνδέονται και με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Ο δράστης είναι σεσημασμένος, έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Αυτό που με στεναχώρησε ήταν ότι ολόκληρη η παρέα συμμετείχε σε αυτή την απολίτιστη συμπεριφορά.  Οι πάντες οφείλουν να γνωρίζουν ότι η αστυνομία είναι εξίσου αυστηρή με την εφαρμογή των νόμων, είναι απαίτηση της κοινωνίας. Δίνουμε μάχη για να συμβεί αυτό», πρόσθεσε.

Αθλήτρια καράτε: «Βιάζεστε να καταδικάσετε»

Μεταξύ των ονομάτων που έγιναν γνωστά πως αποτελούσαν μέλη της παρέας και αυτό μιας γνωστής αθλήτριας του καράτε, η οποία ξεκαθάρισε με ανάρτηση της στο Instagram την θέση της γράφοντας «Το όνομα μου χρησιμοποιήθηκε σε κάποιο βίντεο στο διαδίκτυο χωρίς να φαίνομαι ή να συμμετέχω κάπου. Το σκηνικό έγινε εν αγνοία μου, χωρίς να το έχω αντιληφθεί καν. Είμαι αντίθετη σε κάθε μορφή βίας είτε πρόκειται για ζώα είτε για ανθρώπους και φυσικά το καταδικάζω. Αρχικά θα ήθελα να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη για την αναστάτωση που έχει γίνει. Δεύτερον στο βίντεο δεν φαίνομαι κάπου εγώ, ακούγεται ένα γέλιο το οποίο είναι δικό μου που γελάω με το αγόρι, το οποίο κάθεται δίπλα μου και τρώγαμε. Όλο το σκηνικό έγινε πίσω από την πλάτη μου χωρίς να έχω πάρει χαμπάρι κάτι. Είμαι εντελώς κάθετη στο όλο σκηνικό και το καταδικάζω. Το μόνο που θα μπορούσα να απολογηθώ είναι ότι δεν είδα το περιστατικό για να μπορέσω να το αποτρέψω. Μην καταδικάζετε κάποιον χωρίς να ξέρετε τι ακριβώς έχει γίνει και μην αναπαράγετε ότι σας σερβίρουν. Αυτή είναι η δύναμη του διαδικτύου. Βιάζεστε να καταδικάσετε κάποιον, χωρίς καν να ξέρετε τι πραγματικά έχει γίνει μόνο για λίγα λεπτά δημοσιότητας...»

Ηθελε να βγει κι από πάνω ο 30χρονος

Ο 30χρονος αφού δέχθηκε τη μήνη χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου, προτίμησε -αντί να κάνει μια δήλωση μεταμέλειας ή να διαλέξει τη σιωπή- να αρχίσει να εξαπολύει ύβρεις. Προς «υπεράσπισή» του μάλιστα τόνισε ότι αγαπάει τα ζώα και έχει και ο ίδιος γάτες και σκύλους. Μόνο που όπως φαίνεται και αποδεικνύεται έχουν ζήσει κακοποιητικές συμπεριφορές και τα ίδια του τα κατοικίδια. Σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν ο συλληφθείς έχει βάψει πράσινο τον σκύλο του και μπροστά του έχει γράψει το «13», παραπέμποντας στην ομάδα που υποστηρίζει. Οπως μάλιστα αναφέρεται σε σχετική καταγγελία, «δεν είναι η πρώτη φορά που του φαίνεται αστεία η κακοποίηση ενός ζώου και την αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ίδιο έχει κάνει στο παρελθόν ακόμη στον ίδιο του τον σκύλο γράφοντας με μαρκαδόρο την θύρα των οργανωμένων οπαδών της ομάδας του ενώ στο πίσω μέρος του σώματος του σκύλου έχει βάψει περισσότερο από το μισό. Χθες μάλιστα -αφού έβρισε χυδαία- προσπαθώντας να πείσει ότι αγαπά τα ζώα, παρουσίασε μια σειρά από φωτογραφίες με τα σκυλιά του ράτσας πιτ μπουλ και τα κουτάβια που τα έβαζε να γεννάνε. Εξαιρετικά ενδιαφέρον να πει στην ελληνική δικαιοσύνη αν αυτά τα κουτάβια δόθηκαν προς υιοθεσία με όλα τα νόμιμα ή προς πώληση παρανόμως».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA