Μενού
  • Α-
  • Α+

Την παρέμβαση του Θάνου Πλεύρη, προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του 3χρονου κοριτσιού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός Υγείας ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας του παιδιού που εξέπνευσε αιφνιδίως, ενώ είχε πάει στο νοσοκομείο εξαιτίας ενός πρηξίματος στον αστράγαλο. 

Διαβάστε ακόμη: Θλίψη για τον χαμό 3χρονης στη Θεσσαλονίκη - Εισήχθη με πρήξιμο στο πόδι και κατέληξε

Σύμφωνα με το voria.gr, θεράποντες γιατροί εκτιμούν πως ο θάνατος του κοριτσιού επήλθε από ανακοπή καρδιάς και πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων. Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν πως το παιδί έφτασε στις 12 το Σάββατο με υψηλό πυρετό και πολυοργανική ανεπάρκεια. Έτσι, κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών δύο ώρες αργότερα.

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών και κυτταρολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στην υπόθεση αναμένεται να βγουν την Τετάρτη (4/4). Υπενθυμίζεται πως το 3χρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου την Μεγάλη Τρίτη με πρήξιμο στον αστράγαλο. Μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki». 

Μετά τη βιοψία που πραγματοποιήθηκε, αποκλείστηκε τόσο το ενδεχόμενο οξείας συστηματικής αγγειίτιδας, όσο και εκείνο του long covid, καθώς εντοπίστηκαν αντισώματα στον οργανισμό του. Το Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας - Τριανδρίας διενεργεί έρευνα για το αιφνίδιο περιστατικό. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Ιπποκράτειο, Γιώργος Δόντσιος σημείωσε ότι οι γιατροί έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί ο θάνατος της 3χρονης και ανέφερε ότι περαιτέρω αποτελέσματα θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση που έχει διαταχθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA