ΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/05/2022 14:32

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

Καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη φέρεται να ήταν η ουσία που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα - Πώς αλλάζει τα δεδομένα η νέα εξέλιξη - Ποιος μπορεί να χορήγησε την ουσία είτε απευθείας στην 9χρονη είτε στην Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία του παιδιού

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας
Πηγή: shutterstock, facebook
Ανάγνωση:

Ανατρέπονται τα μέχρι τώρα δεδομένα με την αποκάλυψη της ανίχνευσης της φαρμακευτικής κεταμίνης στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, καθώς όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, η ουσία είναι «καθαρή φαρμακευτική», που σημαίνει ότι ενδεχομένως προέρχεται από το περιβάλλον εντός του νοσοκομείου.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι δύο. Πρώτον, αν ο άνθρωπος που προμήθευσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα τη βρήκε στη μαύρη αγορά, θα έπρεπε να έχει δηλωθεί νωρίτερα από κάποιο νοσοκομείο ή φαρμακαποθήκη η απώλειά της. Σε διαφορετική περίπτωση η κεταμίνη έχει βρεθεί κι έχει δοθεί στον δράστη μέσα από το νοσοκομειακό περιβάλλον, κάτι που αλλάζει όσα γνωρίζαμε ως τώρα.

Σύμφωνα με τον γενετιστή Θεόδωρο Γιάνναρο είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί καθαρή φαρμακευτική κεταμίνη στη μαύρη αγορά γιατί είναι πολύ ακριβή. Οπως αναφέρθηκε στην εκπομπή διενεργήθηκε επανεξέταση της ποσότητας των ουσιών που βρέθηκαν στη Τζωρτζίνα. Ολες οι ουσίες ήταν εντός ορίων, εκτός από την κεταμίνη, η οποία χορηγήθηκε στη θανατηφόρα δόση των 6mg/ L. Συνεπώς, αν η Ρούλα Πισπιρίγκου όντως χορήγησε την κεταμίνη στην 9χρονη κόρη της προκαλώντας τον θάνατό της, όπως κατηγορείται, τότε την προμηθεύτηκε μέσα από τους χώρους του νοσοκομείου.

Video Loading...

Βάζει έξι πραγματογνώμονες για να αποφυλακιστεί

Την ίδια στιγμή, η Ρούλα Πισπιρίγκου κατάφερε να ορίσει τους τεχνικούς συμβούλους που θα τη βοηθήσουν να υποβάλλει αίτηση αποφυλάκισης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, η πλευρά της κατηγορουμένης θα έχει έξι πραγματογνώμονες:

  • Δύο ιατροδικαστές, από τους οποίους ένας βρίσκεται στην Ελλάδα και ένας στο εξωτερικό
  • Εναν τοξικολόγο, ο οποίος είναι ένας από τους πιο γνωστούς καθηγητές τοξικολογίας
  • Εναν παθολογοανατόμο
  • Εναν αναισθησιολόγο
  • Εναν παιδοψυχολόγο, που αναμένεται να δώσει τη δική του ερμηνεία για τις πολυσυζητημένες ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΕΤΑΜΙΝΗ ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΤΡΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ