Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μάσκες τόσο στους ανοικτούς όσο και στους κλειστούς χώρους αποτελούν ίσως το τελευταίο μέτρο ενάντια στον κορονοϊό, που παραμένει σε ισχύ και θα συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του μήνα. Τότε αναμένεται να επανεξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα ώστε η επιτροπή των ειδικών να προχωρήσει στις εισηγήσεις της. Ωστόσο παρά τη βελτίωση στα επιδημιολογικά στοιχεία, όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να φορούν μάσκες όπως χαρακτηριστικά είπε ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης.

Διαβάστε ακόμη: Ενα rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους στον ιδιωτικό τομέα – Τι προβλέπει η ΚΥΑ

Μιλώντας στο MEGA και απαντώντας στο ερώτημα «πότε θα καταργηθούν οι μάσκες» εξήγησε πως μια πρώτη ημερομηνία, η οποία βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση, είναι η 1η Ιουνίου. «Η συζήτηση γίνεται για να δούμε πως κινούνται τα επιδημιολογικά στοιχεία. Είναι μία κατάσταση ακόμα ρευστή. Είναι η μεγαλύτερη χρονική περίοδος που βλέπουμε ύφεση», δήλωσε.

Παράλληλα σχολίασε και τη νέα έξαρση κρουσμάτων που παρατηρείται στην Αφρική, αναφέροντας ότι «Υπάρχουν δύο μεταλλάξεις της Όμικρον που είδαμε να αυξάνονται στην Αφρική. Είναι μία κατάσταση που ακόμα δεν την ξέρουμε, δεν την κατανοούμε πλήρως. Τα παγκόσμια στοιχεία όμως είναι καλά, έχουν πέσει τα κρούσματα σε ιστορικό χαμηλό και οι θάνατοι το ίδιο».

Ο κ. Μαγιορκίνης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για ενισχυτικές δόσεις μέσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο με στόχο να «προλάβουν» τον Οκτώβριο, όμως η πρόταση αυτή δεν έχει κλειδώσει ακόμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA