Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξέπνευσε στο νοσοκομείο Παπανικολάου ο 28χρονος εργαζόμενος που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια έκρηξης σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα ξυλείας στους Μαυραναίους, στα Γρεβενά. Ο νεαρός νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ καθώς είχε υποστεί εγκαύματα σε όλο του το σώμα και δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή. 

Διαβάστε ακόμη: Γρεβενά: Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Εγκαυμάτων ο 28χρονος που τραυματίστηκε

«Το παιδί είχε πάρει φωτιά ολόκληρο. Βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή» είχε δηλώσει  ο δήμαρχος Γρεβενών, Γιώργος Δασταμάνης. «Το εργοστάσιο έχει ουσιαστικά δύο μονάδες. Η μία είναι επεξεργασίας ξύλου και η άλλη ηλεκτροπαραγωγής. Στην δεύτερη έγινε η έκρηξη, ωστόσο η μονάδα ήταν κλειστή από την Κυριακή (1/5), διότι θα γινόταν αλλαγή φλαντζών σε ορισμένους αγωγούς από το προσωπικό Ιταλικής Εταιρείας που είχε στήσει πριν ένα χρόνο τη συγκεκριμένη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής» τόνισε στο GRTimes.gr o κ. Δασταμάνης.

«Όπως μου διηγήθηκε ο Ιταλός συντηρητής το σέρβις γινόταν στη μία πλευρά των δεξαμενών, ενώ το παιδί που τραυματίστηκε ήταν από την άλλη πλευρά. Υπήρχε μία διαρροή λαδιών που θα τη διόρθωναν, σ’ ένα ημιυπόγειο. Από τη μία στιγμή ο Ιταλός έκανε το σέρβις και την άλλη είδε τον 28χρονο να έχει πάρει φωτιά, αφότου έγινε η έκρηξη. Απευθείας ο άνθρωπος που πραγματοποιούσε τις επιδιορθώσεις πήρε έναν πυροσβεστήρα και έσβησε τη φωτιά, ενώ από την άλλη πλευρά ο 28χρονος καίγονταν ζωντανός. Ήταν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή» εξήγησε. 

Ερευνα για την έκρηξη στα Γρεβενά 

Τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην έκρηξη ανέλαβε το προανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ύστερα από εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών. Στο πλαίσιο αυτό, ορίστηκε τετραμελής επιτροπή από πραγματογνώμονες, αποτελούμενη από δύο μηχανολόγους, έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό κι έναν χημικό μηχανικό, που μετά από διεξοδική έρευνα θα συντάξει το σχετικό πόρισμα που θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών Αντώνη Καλαϊδόπουλο, «το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων θα ξεκινήσει τις έρευνες μόλις η εταιρία αντλήσει τα νερά που έχουν κατακλύσει το χώρο που σημειώθηκε η έκρηξη και η ακολούθησε η πυρκαγιά». Εκπρόσωποι της εταιρείας ανέφεραν στην Πυροσβεστική ότι η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής βρισκόταν εκτός λειτουργίας και γίνονταν συντηρήσεις σε ηλεκτρομηχανολογικά μέρη της εγκατάστασης υπό την επίβλεψη αλλοδαπών τεχνικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA