ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/05/2022 09:38

Γαύδος: Η δήμαρχος γκρέμισε τις καλύβες των Survivors μετά την εκπομπή «Αυτοψία»

Η δήμαρχος της Γαύδου δήλωσε πως οι ερημίτες του νησιού παρουσίαζαν «παρασιτική συμπεριφορά» καθώς και πως αποτελούσαν κίνδυνο για το περιβάλλον - Πήγε να γκρεμίσει τις καλύβες τους

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γαύδος: Η δήμαρχος γκρέμισε τις καλύβες των Survivors μετά την εκπομπή «Αυτοψία»
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Πυρ και μανία έγινε η δήμαρχος Γαύδου από την εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ «Αυτοψία», που ήταν αφιερωμένη στους «Survivors» του νησιού που ζουν σε καλύβες στις παραλίες, με αποτέλεσμα να επισκεφτεί την περιοχή για να... γκρεμίσει τις καλύβες τους. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής η δήμαρχος του νησιού, Λίλιαν Στεφανάκη, μαζί με συνεργείο της δημοτικής αρχής, γκρέμισε τις αυτοσχέδιες καλύβες και απείλησε τους ερημίτες ότι θα τους στείλει τον εισαγγελέα.

Διαβάστε ακόμη: Γαύδος: Ερημίτες εγκατάλειψαν τα πάντα και ζουν σε σκηνές και καλύβες

Video Loading...

Η ίδια η κ. Στεφανάκη διευκρίνισε ότι η απόφαση για γκρέμισμα των καλυβιών και για απομάκρυνση των "Survivors" από τις παραλίες της Γαύδου ήταν ειλημμένη από καιρό, όμως υλοποιήθηκε σήμερα, μόλις λίγες ώρες μετά την προβολή της εκπομπής στον Alpha. «Οι πρόχειρες κατασκευές αυτές που έχουν αναγερθεί στις παραλίες του νησιού και από τη μια μεριά υποβαθμίζουν το περιβάλλον και από την άλλη ελλοχεύουν μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς. Υπενθυμίζεται ότι δάση καλύπτουν το 80% της έκτασης του νησιού και η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε η κ. Στεφανάκη «Κύριο μέλημα μας είναι να προστατεύσουμε το νησί μας. Όποιος θέλει να έρθει στη Γαύδο να δουλέψει να δημιουργήσει να χτίσει τη ζωή του είναι ευπρόσδεκτος. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι αυτή η συμπεριφορά. Να οικειοποιείσαι δηλαδή τους φυσικούς πόρους του τόπου, τα δάση και τους αρχαιολογικούς χώρους προς ίδιον όφελος, να παρασιτείς σε αυτούς τους τόπους και να έχεις παραβατική συμπεριφορά. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και ο τόπος έχει ανάγκη από παραγωγικό κόσμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΑΥΔΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ