Μενού
  • Α-
  • Α+

Αμετανόητος παραμένει ο 55χρονος δράστης της 20ής γυναικοκτονίας μέσα σε 17 μήνες που το απόγευμα της Πέμπτης (5/5) σκότωσε τη γυναίκα του και μητέρα των παιδιών του μέσα στο φαρμακείο που διατηρούσαν στις Πηγές Νέστου στην Καβάλα. Ο θύτης που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας υπό την φρούρηση της Αστυνομίας, έχει δώσει την πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς και ενώ αρχικά υποστήριξε πως διέπραξε το έγκλημα λόγω των απειλών της συζύγου του πως δεν θα ξαναέβλεπε τα παιδιά τους, στη συνέχεια, φέρεται να άλλαξε τακτική, λέγοντας πως... δεν ήθελε να σκοτώσει την άτυχη 43χρονη.  

Διαβάστε ακόμη: Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Τη σκότωσα γιατί δε θα με άφηνε να βλέπω τα παιδιά μου»

Ο καθ' ομολογίαν δράστης, νοσηλεύεται με τραύματα στα χέρια και στο λαιμό, καθώς μετά την αποτρόπαια πράξη του προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του. «Βρισκόμασταν στο κουζινάκι του φαρμακείου. Λογομαχήσαμε. Προσπάθησα να την πίσω άλλη μία φορά να μην φύγει. Μου είπε: "θα ζητήσω διαζύγιο"», φέρεται να είπε σύμφωνα με τον Alpha ο 55χρονος στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν στο νοσοκομείο.

«Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου. Την έσφιξα στο λαιμό χωρίς να καταλάβω πόσο δυνατά. Όταν κατάλαβα ότι είναι νεκρή αποφάσισα να βάλω τέλος και στη ζωή μου. Δεν ήθελα να την σκοτώσω», πρόσθεσε. Το πρωί της Τρίτης (10/5) ο 55χρονος θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα Καβάλας για το στυγερό έγκλημα που διέπραξε. Η κηδεία της 43χρονης θα τελεστεί στον τόπο μόνιμης κατοικίας της τον Αμυγδαλεώνα.

Ιατροδικαστής: «Βίαιος θάνατος, ανθρωποκτονία»

Ο Νικόλαος Κιφνίδης, ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στην 43χρονη φαρμακοποιό είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι επρόκειτο για «έναν βίαιο θάνατο, μια ανθρωποκτονία». 

«Εκτός του ότι είχε στην τραχηλική χώρα εκχυμώσεις κι εκδορές, κάτι που είναι χαρακτηριστικό για τα νύχια, τα δάχτυλα, είχε και κάταγμα υοειδούς οστού και αιμορραγικές διηθήσεις στα μαλακά μόρια και τους μυς της τραχηλικής χώρας» πρόσθεσε ο ιατροδικαστής.

«Ο φερόμενος ως δολοφόνος ήρθε με ΕΚΑΒ στις 2 τα ξημερώματα με τραύμα από με μαχαίρι στο λαιμό του και είχε κόψει τις φλέβες στα χέρια του. Μπήκε στο χειρουργείο και νοσηλεύεται φρουρούμενος», είπε ο Ντίνος Κλειτσιώτης, διοικητής του νοσοκομείου της Καβάλας.

Ετσι προσπάθησε να καλύψει το έγκλημα 

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, το απόγευμα της Πέμπτης ο συζυγοκτόνος ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμά του, πήγε δηλαδή για γυμναστική σε πάρκο που βρίσκεται απέναντι από το φαρμακείο της συζύγου του, προκειμένου να μην κινήσει υποψίες! Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε και διαβιβάστηκε στις αρχές το πόρισμα του ιατροδικαστή Νικόλαου Κιφνίδη που πραγματοποίησε την νεκροψία νεκροτομή στην 43χρονη φαρμακοποιό. Το πόρισμα σοκάρει καθώς αναφέρει πως ο θάνατος ήταν ασφυκτικός και βίαιος.

Εκχυμώσεις και ένα κάταγμα που εντοπίστηκε από τον έμπειρο ιατροδικαστή στο υοειδές οστό «μαρτύρησε» την αιτία που η μητέρα δυο ανηλίκων παιδιών έφυγε από τη ζωή από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αναφέρεται πως το θύμα πάλεψε με τον δράστη την ώρα που αυτός είχε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της. Συμφώνα με αστυνομικές πηγές τις ανατριχιαστικές στιγμές και το τι συνέβη μέσα στο χώρο εργασίας της 43χρονης έχει αποτυπωθεί στην κάμερα ασφαλείας που υπήρχε μέσα στο φαρμακείο.

«Ήταν ταραγμένος»

Ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον 55χρονο που στραγγάλισε την 43χρονη σύζυγό του και μητέρα των παιδιών του, ήταν η υπάλληλος του φαρμακείου που πήγε να του παραδώσει τα εφεδρικά κλειδιά, όπως της είχε ζήτησε. Η κοπέλα μιλώντας στο Star είπε μεταξύ άλλων ότι «...ο δράστης φαινόταν ταραγμένος, όμως ποτέ δεν περίμενα ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο».

«Και όταν βγήκε ήταν λίγο ταραγμένος, αλλά εντάξει ήταν γενικώς υπερκινητικός δεν θεώρησα... Δεν είδα την Άιντα πίσω από τον γκισέ στον πάγκο. Λέω εντάξει, θα είναι μέσα στην κουζίνα ή μέσα στο δωμάτιο», είπε η υπάλληλος του φαρμακείου.

Όπως είπε η κοπέλα, δεν ακούστηκε ο παραμικρός θόρυβος που να προμήνυε ότι κάτι δεν πάει καλά και τα ανεβασμένα στόρια του μαγαζιού ήταν το στοιχείο εκείνο που την έκανε να ανησυχήσει.

«Δεν ακούστηκε τίποτα, απολύτως τίποτα. Τα στόρια που δεν ανέβηκαν ποτέ ήταν η αιτία να ανησυχήσω... Πήρα τη μητέρα της και θεώρησα ότι πρέπει να καλέσω την αστυνομία, γιατί κάτι δεν πήγαινε καλά. Γιατί έβλεπα και τα δύο αμάξια παρκαρισμένα απ΄έξω, κλειστά τα πάντα και δεν είχε συμβεί ποτέ αυτό. Δεν είχα εγώ τα δεύτερα κλειδιά για να μπω μέσα. Κι ευτυχώς που δεν τα είχα. Ίσως τα ζήτησε για να μην δω εγώ όλο αυτό ή να μην μπορέσω εγώ να μπω μέσα», πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA