Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις που έκανε ο ίδιος ο δολοφόνος στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, γύρω από τη γυναικοκτονία της άτυχης φαρμακοποιού, που σημειώθηκε την Πέμπτη (5/5) στο χωριό Πηγές Καβάλας. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Κιφνίδη, που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός και ο κατηγορούμενος χρειάστηκε τρία με τέσσερα λεπτά για να τη στραγγαλίσει. Οι λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος της φαρμακοποιού σόκαραν ακόμα και τον ιατροδικαστή, ο οποίος είπε ξεκάθαρα πως ο δράστης «είχε σκοπό να τη σκοτώσει. Την έπνιξε με το ένα του χέρι...».

Διαβάστε ακόμη: Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Την έσφιξα στο λαιμό - Δεν ήθελα να την σκοτώσω» - Κόλαφος ο ιατροδικαστής

Ο 55χρονος δολοφόνος υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση, καθώς μπήκε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση στον τένοντα του χεριού, εκεί όπου είχε αυτοτραυματιστεί θέλοντας -όπως είπε- να αυτοκτονήσει. Στη συνέχεια επέστρεψε στον 4ο όροφο της Χειρουργικής, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, τον χαρακτηρίζουν σκληρό και αμετανόητο. 

Μετά το έγκλημα πήγε για μονόζυγο στην παιδική χαρά

Ο κατηγορούμενος αμέσως μετά το έγκλημα φέρεται να έστειλε παραπλανητικό μήνυμα στην υπάλληλο του φαρμακείου. «Είμαστε καλά, μην ανησυχείς», έστειλε από το κινητό της συζύγου του στην υπάλληλο. Παράλληλα, οι γείτονες είδαν το ζευγάρι στις τέσσερις το απόγευμα της Πέμπτης να μπαίνει μέσα στο φαρμακείο. Στις έξι ο συζυγοκτόνος τηλεφώνησε στην υπάλληλο και της ζήτησε τα δεύτερα κλειδιά εκείνη πήγε και του τα έδωσε. Μετά το έγκλημα, όπως κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες, πήγε στην παιδική χαρά και έκανε μονόζυγο πριν ξαναμπεί στο φαρμακείο. Οι αστυνομικοί, που έφθασαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο φαρμακείο, μπήκαν στο χώρο από την πίσω πόρτα γιατί η κεντρική πόρτα ήταν κλειδωμένη. 

Κοιτούσε το πτώμα της για τρεις ώρες

Το απόγευμα της Παρασκευής κατέθεσε ο δράστης στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας. Η κατάθεση κράτησε περίπου μία ώρα και εκεί ο 55χρονος ομολόγησε την πράξη του και είπε στους αστυνομικούς ότι η 43χρονη φαρμακοποιός την τελευταία εβδομάδα, του ζήτησε να χωρίσουν. «Εκείνη τη μέρα καυγαδίσαμε. Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου Πάνω στον καυγά την έπνιξα με τα χέρια μου. Κατάλαβα αμέσως τι έκανα και ήθελα να βάλω τέλος στη ζωή μου .Δεν είχα καμία πρόθεση να την πνίξω δεν ήθελα να την σκοτώσω», είπε στους αστυνομικούς, οι οποίοι είδαν από τις κάμερες του φαρμακείου καρέ-καρέ τα πάντα. Ο δράστης σκότωσε τη σύζυγό του στις 5 το απόγευμα. Τη μετέφερε στο δωματιάκι του φαρμακείου, που η ίδια ξεκουραζόταν, και επί τρεις ώρες την κοιτούσε χωρίς να κάνει τίποτα. Στις 8 αυτοτραυματίστηκε, ενώ λίγες ώρες μετά ειδοποίησε τις αρχές για την πράξη του.

Η κηδεία της φαρμακοποιού - Πού βρίσκονται τα παιδιά

Το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου 2022 φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο «αντίο» στην 43χρονη φαρμακοποιό. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στον Αμυγδαλεώνα της Καβάλας και η κηδεία στο νεκροταφείο του χωριού, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα ο αδερφός της, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ. Είχε έρθει στην Ελλάδα για το Πάσχα και είχε επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες μόλις πρόσφατα. Σοκαρισμένος για την τραγική εξέλιξη, δηλώνει πως δεν μπορεί να το πιστέψει. 

Την ίδια ώρα τα δύο παιδιά του ζευγαριού, ηλικίας 10 και 6 ετών, βρίσκονται στο σπίτι της οικογένειας στον Αμυγδαλεώνα. Εκεί μένουν σε μια διπλοκατοικία, όπου ζούσαν και οι ηλικιωμένοι γονείς της άτυχης γυναίκας.

«Την στραγγάλισε γιατί θεωρεί ότι του ανήκει»

Στο μεταξύ, τη δική του εκτίμηση έδωσε ο δικηγόρος της 43χρονης φαρμακοποιού που δολοφονήθηκε στην Καβάλα, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το θύμα ήθελε να χωρίσουν. «Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Αΐντα, ο σύζυγος της, εκτέλεσε το προμελετημένο απάνθρωπο εγκληματικό του σχέδιο. Την στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια. Γιατί θεωρούσε και θεωρεί ότι η Αΐντα του ανήκει», είπε ο γνωστός ποινικολόγος Μανώλης Βονικάκης στο newsit.gr. «Η ζήλια λειτούργησε ως υφέρπων σκώληξ όστις διαβιβρώσκει τη συνείδηση ενός ασυνείδητου βίαιου και μοχθηρού ανθρώπου. Η ζήλεια, όμως, δεν είναι σε ένα αδίστακτο άνθρωπο τίποτε άλλο, παρά το όχημα για να εκδηλωθεί το βασικό στοιχείο ταυτότητας τους, είναι η αφορμή και όχι η αιτία για την εξωτερίκευση της βαναυσότητας.

Η βία στοιχείο ταυτότητας του. Το αποδεικνύουν τα πρότερα έργα και οι ημέρες του. Η Αΐντα ήθελε να χωρίσουν, ζητούσε διαζύγιο. Ήταν κτητικός, βίαιος, ζηλόφθων και αυτό που διέπραξε το είχε προσχεδιάσει. Είχε ειλημμένη απόφαση, υπάρχουν πληροφορίες που λένε πως σε κάποιους ανθρώπους είχε δηλώσει ότι σκόπευε να διαπράξει αυτό το έγκλημα. Ο δράστης, μάλιστα είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά και στο παρελθόν και μία από τις προηγούμενες σχέσεις του είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην την πλησιάζει. Έχουμε συλλέξει υλικό, όλα σύντομα θα δοθούν στα χέρια του Ανακριτή την κατάλληλη δικονομικά ενδεδειγμένη χρονική στιγμή», τόνισε ο δικηγόρος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA