ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/05/2022 15:15

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Εδιωξαν την κοινωνική λειτουργό που είχε ερευνήσει την καταγγελία για την Τζωρτζίνα

Το πρωί της Δευτέρας (9/5) με απόφαση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη παύθηκε από τα καθήκοντα της η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου - Είχε ερευνήσει την καταγγελία που είχε γίνει για κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2017

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Εδιωξαν την κοινωνική λειτουργό που είχε ερευνήσει την καταγγελία για την Τζωρτζίνα
Πηγή: shutterstock, facebook
Ανάγνωση:

Νέα διάσταση παίρνουν οι καταγγελίες περί κακοποίησης της Τζωρτζίνας, της μεγαλύτερης κόρης του ζεύγους Μάνου ΔασκαλάκηΡούλας Πισπιρίγκου από την Πάτρα, σύμφωνα με την οποία το παιδί είχε κακοποιηθεί το 2014 όταν ήταν μόλις 10 μηνών. Το πρωί της Δευτέρας (9/5) με απόφαση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη παύθηκε από τα καθήκοντα της η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου.

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Πωλήθηκε το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα για 32.000 ευρώ»

Η εν λόγω διευθύντρια ελέγχεται πειθαρχικά από τον Δήμο για τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις παραβίασης της αρχής της αμεροληψίας πειθαρχικού οργάνου και για αδικαιολόγητες απουσίες από την υπηρεσία, σύμφωνα με το pelop.gr. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την κοινωνική λειτουργό που είχε ερευνήσει καταγγελία περί κακοποίησης της 10μηνης τότε Τζωρτζίνας, κόρης του ζεύγους Δασκαλάκη και δεν είχε εντοπίσει κάτι επιλήψιμο. Η έρευνα είχε γίνει μετά την καταγγελία του Χαμόγελου του Παιδιού στην εισαγγελία. Τότε η κοινωνική λειτουργός είχε επισκεφτεί το σπίτι της οικογένειας και στην γνωμάτευσή της ανέφερε πως δεν είχε προκύψει τίποτα επιλήψιμο.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος από το Χαμόγελο του Παιδιού αποκάλυψε τι είχε συμβεί το 2014, όταν και έγινε ανώνυμη καταγγελία περί κακοποίησης της Τζωρτζίνας από τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. «Στις 22/8/14 λάβαμε μία αναφορά από ανώνυμο που μιλούσε για κακοποίηση από την οικογένεια Δασκαλάκη, όπου η μητέρα εθεάθη να χτυπάει το παιδί. Αυτή η αναφορά πήγε με την ένδειξη επείγον στην Εισαγγελία Πρωτοδικών" είπε και συμπλήρωσε: "μάθαμε ότι στις 25 (του ίδιου μήνα) πήγε στην Εισαγγελία η αναφορά και στις 27 πήγε στην ομάδα ειδικής προστασίας του Δήμου Πατρέων. Η έρευνα έγινε την 1η Οκτωβρίου, παρόλο που η ένδειξη ήταν επείγον και με ραντεβού προγραμματισμένο» πρόσθεσε.

«Η εισαγγελέας μου είπε ότι (η έρευνα) αναφέρεται σε καλές συνθήκες, τα έπιπλα, το ένα το άλλο, αλλά δεν υπήρχε ένδειξη κακοποίησης» συνέχισε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού. «Η επόμενη επικοινωνία που είχαμε εμείς κατόπιν αιτήματος των γιατρών και της κοινωνικής υπηρεσίας στο Ρίο ήταν τον Απρίλιο του 2021 που πήγαμε να στηρίξουμε την οικογένεια στην Πάτρα… Εκεί λοιπόν, το 2021, αφού τελειώσαμε τη συνάντηση με τη σύζυγο, οι γιατροί μας είπαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με την οικογένεια και τους παρακαλέσαμε να μιλήσουν με την εισαγγελία. Και εκεί τελείωσε αυτή η ιστορία για μας» εξήγησε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΤΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΜΑΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ