Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονιστικά είναι τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που έρχονται από τη Μονεμβασιά λίγα μόλις λεπτά μετά το τροχαίο και το μακελειό που ακολούθησε. Παρόλα αυτά ο δράστης δεν παραδέχεται πως το έκανε σκόπιμα. «Εγώ ήθελα να κόψω δρόμο, να πάω γρήγορα σπίτι για να τελειώσει η ταλαιπωρία που ένιωθα εκείνη τη στιγμή, είχε κολλήσει το μυαλό μου», φέρεται να είπε ο άνδρας στην απολογία του. Η χρήση κορτιζόνης ευθύνεται για το φονικό σύμφωνα με δηλώσεις του. 

Διαβάστε ακόμη: Μονεμβασιά: Σοκαριστικό βίντεο μετά το τροχαίο με δύο νεκρούς - Σε αμόκ ο 52χρονος

«Εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω τι συνέβη και με οδήγησε εκεί. Ξέρω ότι όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα της πίεσης της κορτιζόνης που έκανα την πρώτη δόση τη Μεγάλη Παρασκευή. Έκανα ένεση κορτιζόνης για να ξεπεράσω τους πόνους στη μέση. Η ένεση που έκανα με βοήθησε με τους πόνους στη μέση», ανέφερε ο 52χρονος στους αστυνομικούς.

Και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν συνέχεια κάτω στο κρεβάτι ξαπλωμένος και ακίνητος για να πονάω όσο το δυνατόν λιγότερο. Αφού έκανα την ένεση πονούσα και πάλι αλλά όχι τόσο πολύ. Και ξεκίνησε σιγά – σιγά αυτή την εβδομάδα μια αϋπνία από την ένεση γιατί πονούσα πάλι, αλλά όχι όπως πριν τη Μεγάλη Παρασκευή. Το κυρίαρχο συναίσθημα που είχα μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή ήταν πόνος και μετά τη Μεγάλη Παρασκευή πόνος και άλλα. Μετά την Μεγάλη Παρασκευή αν και πονούσα πάλι, έκανα κάποιες κινήσεις κι έβγαινα έξω. Η κατάσταση αυτή που έζησα μου δημιούργησε διάφορα συναισθήματα, χαρά, πίεση, λίγη τρέλα».

Κούγιας: Θα μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε πως 24 ώρες πριν το τραγικό συμβάν, άνθρωποι του κοινωνικού περιβάλλοντος του 52χρονου κατηγορουμένου είχαν διαπιστώσει αντίστοιχες συμπεριφορές, κάτι που είχαν δει και όσοι βρίσκονταν στην ταβέρνα που επισκέφθηκε λίγο πριν το αποτρόπαιο έγκλημα. Ο δικηγόρος επισήμανε πως η μανιοκατάθλιψη έχει ένα κύριο χαρακτηριστικό. Μπορεί μέχρι μια ηλικία και μέχρι να έρθει το ψυχωτικό επεισόδιο να είσαι ένα κανονικός άνθρωπος.

«Αυτήν την καταθλιπτική φάση περνά τώρα ο μάρτυρας. Βρίσκεται σε ένα παραλήρημα ώρες» δήλωσε ο κ. Κούγιας. Παράλληλα είπε πως έγινε δεκτό το αίτημά του ο κατηγορούμενος να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική. «Αυτή τη στιγμή εκπροσωπώ έναν άνθρωπο που δεν επικοινωνεί, δεν μπορεί να ζητήσει συγνώμη, δεν ξέρει τι έχει κάνει» πρόσθεσε.

«Ας τον κρίνει ο Θεός» λένε οι γονείς του δράστη

 Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία και πλέον θα απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Σύμφωνα με το MEGA ο ίδιος έλεγε συνεχώς στους αστυνομικούς «Μην με ακουμπάει κανείς, έφτασε η ώρα μηδέν». «Ας τον κρίνει ο Θεός», ανέφεραν από την πλευρά τους οι ηλικιωμένοι γονείς του κατηγορούμενου.

Ο κατηγορούμενος λίγα λεπτά πριν παρασύρει τους δύο άτυχους άνδρες ο δράστες της Μονεμβασιάς, είχε πάει σε ταβέρνα της περιοχής και σύμφωνα με μαρτυρίες η συμπεριφορά του ήταν περίεργη. Το λευκό αυτοκίνητο που έγινε φονικό όπλο στα χέρια του 52χρονου το βράδυ του Σαββάτου στη Μονεμβασιά, φέρει εμφανή τα σημάδια από την παράσυρση των δύο άτυχων ηλικιωμένων αλλά και τη σύγκρουση με το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA