Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο καταθέσεις γιατρών ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου και όλα όσα ισχυρίζεται για τις συνθήκες υπό τις οποίες έφυγε από τη ζωή η Τζωρτζίνα, εν αναμονή των πορισμάτων για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα, την Μαλένα και την Ιριδα. Οι γιατροί είπαν ενώπιον του εισαγγελέα πως είχε τοποθετηθεί επίτηδες το οξύμετρο στο παιδί με δυνατό ήχο για να ειδοποιηθούν και όταν μπήκαν στο θάλαμο διαπίστωσαν έκπληκτοι πως ήταν κλειστό. Από την πλευρά της η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση είχε υποστηρίξει ενώπιον της εισαγγελέως πως το είχε χαμηλώσει για να μην ενοχλείται το κοριτσάκι κατά τη διάρκεια του ύπνου. 

Διαβάστε ακόμη: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η οργή «όπλισε» το χέρι της Ρούλας Πισπιρίγκου - «Φως» στο μυστήριο από τα μηνύματα

«Την ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας ώρα 15:50 στις 29/1 η Ρούλα Πισπιρίγκου έγινε αντιληπτή στις 14:30 από μία νοσηλεύτρια να πλησιάζει περπατώντας προς το γραφείο νοσηλείας σαν να έψαχνε κάποιον νοσηλευτή. Ο τρόπος που περπατούσε και το γεγονός ότι δεν καλούσε σε βοήθεια έδωσαν στη νοσηλεύτρια την εντύπωση ότι θα ζητούσε κάποιο σεντόνι ή κάτι άλλο. Πλησιάζοντας τη νοσηλεύτρια της είπε κάτι χαμηλόφωνα το οποίο η νοσηλεύτρια δεν το άκουσε και δεν το κατάλαβε. Οταν η νοσηλεύτρια αντελήφθη ότι το παιδί έκανε πάλι επεισόδιο ενημέρωσε τη γιατρό που εφημέρευε και σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν στο θάλαμο του παιδιού. Κατά την είσοδό τους στο θάλαμο είδαν το παιδί να έχει κυάνωση. Γιατρός και νοσηλεύτρια παρατήρησαν ότι το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Δεν ακουγόταν και ο χαρακτηριστικός ήχος του οξυμέτρου όταν πέφτουν οι σφυγμοί. Το παιδί κατέληξε στις 15:50» κατέθεσε ο γιατρός. Μετά από προσπάθεια ανάνηψης 15 λεπτών η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε σύμφωνα με τον γιατρό: «πέθανε, σταματήστε την προσπάθεια δεν έχει κανένα νόημα. Δεν γυρίζει πίσω η Τζωρτζίνα. Ταλαιπωρήθηκε και είναι καλύτερο να αναπαυθεί». 

«Μετά από πέντε επεισόδια οι γιατροί κάτι υποψιάζονται και τοποθετούν οξύμετρο με δυνατό ήχο ότι το παιδί χρήζει βοήθειας, δηλαδή ότι πέφτουν οι τιμές του οξυγόνου. Η ώρα είναι 14:28 στις 29/1. Η Πισπιρίγκου ειδοποιεί χαμηλόφωνα την νοσηλεύτρια. Η νοσηλεύτρια και οι γιατροί αμέσως αντιλαμβάνονται και σπεύδουν αμέσως στο θάλαμο. Ομως βρίσκουν το μηχάνημα απενεργοποιημένο στο OFF! Το μηχάνημα το οποίο είχαν ενεργοποιήσει καθώς κάτι υποπτεύονταν δεν σήμανε ποτέ συναγερμό και έκπληκτοι το βλέπουν στο OFF. Μπαίνοντας στο θάλαμο είδαν το παιδί με 32 σφίξεις και με κυάνωση. Γιατρός και νοσηλεύτρια παγώνουν. Το οξύμετρο που ήταν συνδεδεμένο με το παιδί δεν ακουγόταν. Το παιδί διασωληνώθηκε αμέσως και κατέληξε 15:50» κατέθεσε γιατρός σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. 

«Δεν χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα διαζεπάμη» 

Υπενθυμίζεται πως ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου, Παύλος Αθανασόπουλος είπε πως ποτέ δεν χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα η ουσία διαζεπάμη. «Οχι, όχι, δεν χορηγήθηκε ποτέ, καμία από τις 4 μέρες. Το παιδί από όσο γνωρίζω δεν έκανε καθόλου σπασμούς εδώ πέρα, δεν έκανε καθόλου σπασμούς. Της κάναμε κάποιες εξετάσεις. Και ο νευρολόγος και ο καρδιολόγος την είδε. Ο δε νευρολόγος της είχε κάνει και ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και τα λοιπά, και όλες οι εξετάσεις, και οι αιματολογικές, και τα πάντα. Δεν είχε φανεί κάτι, ήταν όλες αρνητικές». Και πρόσθεσε: «Το παιδί έμεινε μέσα 4 μέρες από όσο θυμάμαι. Οταν ήταν να πάρει εξιτήριο, ξαφνικά άρχισε να έχει συμπτώματα, πονόκοιλο, τάση προς έμετο, και μία ελαφρά δύσπνοια, στην οποία χορηγήθηκε ρινικό οξυγόνο και στη συνέχεια έπαθε ανακοπή, στην οποία έγινε ΚΑΡΠΑ περίπου στα 50 λεπτά και επανήλθε. Και πήγε στο Ρίο».

Για το εάν του κινήθηκαν υποψίες μετά την ανακοπή της Τζωρτζίνας, ανέφερε: «Εννοείται. Εννοείται αυτό. Χωρίς να υπάρχουν προβλήματα σε θέματα υγείας, και τα λοιπά, και όλα αυτά στο παιδί, εννοείται. Και από τη στιγμή που είχε μείνει μέσα τις πρώτες μέρες και από το ότι τα συμπτώματα που μας έλεγε η μητέρα ήταν συγκεκριμένα, και εμείς δεν βρήκαμε κάτι, ε βέβαια και μας κινήθηκαν υποψίες. Για αυτόν τον λόγο, ενημερώσαμε στη συνέχεια και τον κ. Ηλιάδη από το Ρίο, που το παιδί θα συνέχιζε τη νοσηλεία του». Για το εάν ενημερώθηκαν οι Αρχές, δήλωσε: «Όχι δεν ενημερώθηκαν οι Αρχές. Με τι αποδείξεις να ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές; Τι να πούμε; Εάν υποψιαστούμε κάτι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, τότε παίρνουμε τις Αρχές. Δηλαδή σε ξυλοδαρμούς, σε εγκαύματα σε τέτοια», ανέφερε ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA