Μενού
  • Α-
  • Α+

Μόνο σοκ προκαλεί η είδηση για την αυτοκτονία ενός 12χρονου παιδιού, που το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έδωσε τέλος στη ζωή του στα Κάτω Πατήσια. Τραγική φιγούρα η μητέρα του καθώς ήταν εκείνη που εντόπισε το παιδί τη απαγχονισμένο στο δωμάτιο του. Οι ίδιοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ωστόσο όπως αποδείχθηκε ήταν αργά. 

Διαβάστε ακόμη: Πατήσια: 12χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο δωμάτιό του - Φέρεται να έκανε το «Blackout Challenge» του TikTok

Σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα φωτίσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του ωστόσο οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν κάθε πιθανό σενάριο και ανάμεσα σε αυτό είναι και να συμμετείχε το παιδί σε challenge στα social media.

Η Αστυνομία βρήκε δίπλα στο αγόρι το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί και εξετάζεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και το οποίο αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν στοιχεία προς την κατεύθυνση του blackout challenge. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το παιδί που έμενε με τη μητέρα του και τον αδερφό του, καθώς οι γονείς του ήταν σε διάσταση βρήκε η ίδια η μητέρα έπειτα από σύντομη απουσία από το σπίτι. Το περιστατικό, δε, έγινε γνωστό όταν οι γονείς του ειδοποίησαν ότι ο αδερφός του δεν θα λάβει μέρος στους προγραμματισμένους αγώνες για το περασμένο Σάββατο αγώνες παγκρατίου, στο Λουτράκι. Και το ίδιο το παιδί ήταν αθλητής του παγκρατίου, σωματώδες και γεροδεμένο για την ηλικία του γεγονός που κάνει τις αρχές να μην θεωρούν πιθανή την εκδοχή να έχει πέσει θύμα μπουλινγκ.

Τι είναι το «blackout challenge»

Συγκεκριμένα τις τελευταίες εβδομάδες έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις ένα «παιχνίδι θανάτου» που συμβαίνει στο Tik Tok, το λεγόμενο blackout challenge. 

 H «πρόκληση συσκότισης» ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Μόνο που, ουκ ολίγες φορές, το παιχνίδι αυτό έχει αποβεί μοιραίο.

Οι γιατροί έχουν και στο παρελθόν προειδοποιήσει για τους κινδύνους από τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρόκληση, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο. Άλλοτε, σύμφωνα με τους γιατρούς, το Blackout Challenge μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA