Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαρτυρικός ήταν ο θάνατος του 12χρονου μαθητή, ο οποίος φέρεται να αυτοκτόνησε στο σπίτι του στα Πατήσια. Ο νεαρός εντοπίστηκε νεκρός από τη μητέρα του, η οποία δυστυχώς έμελλε να αντικρίσει το παιδί της σ' αυτή την κατάσταση. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατός του επήλθε από ασφυξία, την οποία κατά τα φαινόμενα προκάλεσε μόνος του, καθώς φέρεται να κρεμάστηκε με τη ζώνη του. Το παιδί κατέληξε ύστερα από 5 με 7 λεπτά, κάτι που σημαίνει ότι βασανίστηκε πριν χάσει εντελώς τις αισθήσεις του...

Ο νεαρός μαθητής φέρεται να είχε προαποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του, καθώς φέρεται να είχε προαναγγείλει τις προθέσεις του στους φίλους του, σε ό,τι αφορά στο απονενοημένο διάβημα. Ο Μάκης, έδεσε τη ζώνη στην κουκέτα του δωματίου του μέσα στο σπίτι, όπου έμενε με τη μητέρα και τον αδερφό του, πέρασε τη θηλιά στο λαιμό του και κρεμάστηκε. Οσον αφορά στις τοξικολογικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα αναμένονται τις προσεχείς εβδομάδες ώστε να συνταχθεί η τελική ιατροδικαστική έκθεση, από την πολύπειρη ιατροδικαστή Σουλτάνα Μαριανού. Αύριο Τετάρτη θα γίνει η κηδεία του ανηλίκου μαθητή.

Στο μεταξύ η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Την έρευνα ανέλαβε η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Oι Αρχές εξετάζουν δύο σενάρια. Το ένα είναι να έπεφτε συστηματικά θύμα άγριου εκφοβισμού (bullying) και το άλλο ότι η αυτοκτονία συνέβη στο πλαίσιο ενός επικίνδυνου διαδικτυακού παιχνιδιού, του «Βlackout Challenge» στο TikTok που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς εφήβους κυρίως στις ΗΠΑ.

Μαθητές από το σχολείο που φοιτούσε ο έφηβος μίλησαν για τον Μάκη κι έκαναν λόγο για περιστατικά εκφοβισμού που είχαν στο «στόχαστρο» τον ανήλικο, τον οποίο οι βρήκαν απαγχονισμένο στο δωμάτιό του. «Ηταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί. Το είχα δει και εξωσχολικά να τρώει bullying 3-4 φορές. Ηθελα να το πω στους δασκάλους, αλλά τα φοβάμαι λίγο αυτά τα παιδιά. Πάντα χαμογελούσε και δεν έκανε ποτέ κακό σε κανέναν», είπε μία συμμαθήτρια του 12χρονου στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα». 

Τα παιδιά που εκφόβιζαν τον Μάκη ήταν στο ίδιο σχολείο. «Ολοι το ξέρουν, αλλά κανείς δεν τολμάει να μιλήσει», λέει ένα τρομαγμένο κορίτσι σε δημοσιογράφο. Μία μητέρα μαθητή καταγγέλλει πως πολλά παιδιά έρχονται στο σχολείο με μαχαίρια και σουγιάδες. Μία άλλη κάτοικος της περιοχής καταγγέλλει ότι γίνεται διακίνηση ναρκωτικών από μαθητές στον ευρύτερο χώρο του σχολείου. 

«Του έκαναν άγριο bullying λίγες ώρες πριν πεθάνει»

«Τον βάραγαν, τον έβριζαν και του πέταγαν νεράντζια», ανέφερε ένα άλλο παιδί του σχολείου, το οποίο αποκαλύπτει πως οι καθηγητές δεν έκαναν τίποτα για να βοηθήσουν τον 12χρονο. Εκείνος δε μιλούσε για τον εφιάλτη που ζούσε. 

Τώρα κάποιοι μαθητές από το σχολείο στα Σεπόλια δείχνουν να έχουν ενοχές που δε μίλησαν νωρίτερα, για να υπερασπιστούν τον 12χρονο: «Πολύ στεναχωριέμαι για αυτό το παιδί. Ελπίζω να φτιάξω το λάθος μου και την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσω ένα παιδί που δέχεται bullying να μπορέσω να το βοηθήσω».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA