Μενού
  • Α-
  • Α+

Αναβρασμός επικρατεί στο σχολείο, όπου φοιτούσε ο 14χρονος Μάκης, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του με τους αστυνομικούς να ψάχνουν τις καταγγελίες για bullying που δεχόταν ο μαθητής από συγκεκριμένη ομάδα συμμαθητών του. «Αν ευσταθούν οι καταγγελίες, δεν θα γίνει καμία έκπτωση», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος επισκέφθηκε το Γυμνάσιο στα Σεπόλια με εντολή της υπουργού, Νίκης Κεραμέως. 

Διαβάστε ακόμηΝεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η Τζωρτζίνα πέθανε σε 80 λεπτά - «Φέρνουν» γιατρούς από το εξωτερικό

Ο κ. Κόπτσης δήλωσε ότι έχει διαταχθεί πειθαρχική έρευνα για να εξεταστεί αν οι καταγγελίες για bullying σε βάρος του 14χρονου ευσταθούν ή όχι. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες, δεν θα γίνει καμία έκπτωση. Όσον αναφορά στον διευθυντή του Γυμνασίου ανέφερε ότι στις καθημερινές επικοινωνίες που έχει μαζί του, εκείνος επιμένει ότι δεν είχε δεχθεί ποτέ καταγγελία για bullying σε βάρος του 14χρονου.

Ωστόσο ο κ. Κόπτσης εξήγησε ότι αυτό θα διαλευκανθεί από την έρευνα. Ο γενικός γραμματέας θα έχει επαφές με όλους τους καθηγητές του σχολείου, τον διευθυντή αλλά και εκπροσώπους του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. 

Ερωτηθείς για το εάν η άγρια συμπλοκή μαθητών στο Άλσος Βεΐκου συνδέεται με τον θάνατο του 14χρονου Μάκη, ο κ. Κόπτσης ανέφερε: «Μελετάμε, διερευνούμε όλες τις περιπτώσεις με ανθρώπους που ανέλαβαν τις προκαταρκτικές έρευνες». Όπως είπε, πρόκειται για σοβαρά γεγονότα, που αν επιβεβαιωθούν, δεν θα υπάρξει «καμία μα καμία έκπτωση από το υπουργείο Παιδείας», που θέλει τόσο την αναβάθμιση του σχολείου, όσο και τη φροντίδα για την ψυχολογία και την ψυχοσωματική ανάπτυξη των μαθητών.

Σεπόλια: «Ο διευθυντής γνωρίζει για το bullying» καταγγέλλουν γονείς 

Την ίδια ώρα σε μια σοβαρή καταγγελία σχετικά με τις συμπεριφορές παιδιών στο σχολείο στα Σεπόλια, όπου πήγαινε ο 14χρονος Μάκης, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του την περασμένη Παρασκευή, προχώρησε μητέρα συμμαθητή του αγοριού που έκαναν και παρέα εκτός σχολείου. Απαντώντας στα όσα φέρεται να κατέθεσε ο διευθυντής του σχολείου για την υπόθεση και για το αν υπήρχαν περιστατικά bullying, η μητέρα του συμμαθητή του Μάκη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως «από όσα μας έχουν πει τα παιδιά μας, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι γνωρίζει τα πάντα ο διευθυντής. Το θέμα είναι γιατί προσπαθεί να συγκαλύψει τα παιδιά αυτά, που είναι σαν συμμορία. Τσακώνονται στον Κολωνό, τσακώνονται παντού, είναι “σεσημασμένα”, τα γνωρίζει και η Αστυνομία τα παιδιά».

«Φθάσαμε στο σημείο να χάσουμε τον 14χρονο Μάκη και δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το επόμενο θύμα», είπε η μητέρα συμμαθητή του Μάκη, η οποία μία ημέρα μετά την κηδεία του 14χρονου, επεδίωξε, μαζί με ακόμη δεκάδες γονείς, να συναντηθεί με τον διευθυντή του σχολείου. Όσον αφορά τον Μάκη η μητέρα του συμμαθητή του είπε ότι «ήταν ένα παιδί έξω καρδιά, που ό,τι κι αν του γινόταν, ο Μάκης το εκλάμβανε ως αστείο και ακόμη και μπροστά στους συμμαθητές του χαμογελούσε. Αν όμως μέσα του έκλεινε τον πόνο του και δεν ήθελε να το δείχνει, αυτό δεν το ξέρουμε», συμπληρώνοντας πως «πάντα ήταν ένα παιδί που απομονωνόταν. Θα πήγαινε στα άλλα παιδιά, θα έλεγε την καλημέρα του, αλλά θα απομονωνόταν». Η ίδια σημείωσε, ακόμη, ότι «ο χωρισμός με τους γονείς του τον είχε πάντα πάρα πολύ προβληματισμένο. Τίποτα άλλο. Αυτό μόνο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA