Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ενδεχόμενο ο θάνατος του νεαρού μαθητή να προήλθε από λάθος χειρισμό κι όχι από αυτοκτονία λόγω bullying, εξετάζουν οι Αρχές, με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να κάνει φύλο και φτερό τα κινητά των φίλων του 14χρονου Μάκη που πέθανε βασανιστικά πριν από δύο εβδομάδες στο σπίτι του στα Σεπόλια.

Η Αστυνομία εξετάζει αν ο 14χρονος και οι φίλοι του, έκαναν διαδικτυακά ένα παιχνίδι αντοχής κι ανδρισμού, στο οποίο φέρονται να ήταν 4-5 εξ αυτών ταυτόχρονα συνδεδεμένοι και να έκαναν... μαγκιές για να αποδείξουν ότι μπορούν και τολμούν. Εξετάζεται λοιπόν το ενδεχόμενο, ο Μάκης να έκανε λάθος χειρισμό και να απαγχονίστηκε κατά λάθος, προσπαθώντας να «παίξει» με τους φίλους του.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί πάνω από 10 καταθέσεις συμμαθητών, καθηγητών αλλά και των συντετριμμένων γονέων του αποβιώσαντα μαθητή κι ενδεχομένως να μην πρόκειται για bullying, το οποίο ώθησε τον Μάκη στο απονενοημένο διάβημα.

Κρεσέντο εγκληματικότητας στο σχολείο

Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι το σχολείο στο οποίο φοιτούσε ο Μάκης είχε πολλά... φυντάνια που ασκούσαν επιρροή στους υπόλοιπους μαθητές και δεν δίσταζαν να χτυπούν ανελέητα, να κλέβουν, να απειλούν, ακόμα και να μαχαιρώνουν.

Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών συμμετείχε στην σπείρα των μαθητών με τα μαχαίρια, οι περισσότεροι εκ των οποίων είχαν κριθεί προφυλακιστέοι για περιστατικά βίας κατά άλλων παιδιών, προ εξαμήνου. Ο εν λόγω μαθητής, όταν συνελήφθη είχε κριθεί σκόπιμο να μην προφυλακιστεί. Εξι μήνες μετά ωστόσο, επανήλθε στο προσκήνιο και συμμετείχε στα επεισόδια που έλαβαν χώρα ανάμεσα σε μαθητές την προηγούμενη εβδομάδα στο Γαλάτσι και είχαν βγει και πάλι μαχαίρια... Κι αυτή τη φορά συνελήφθη με άλλους 4 ανήλικους και με την δημοσιότητα που έχει πάρει η κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σχολείο της Αθήνας, δύσκολα θα τον κρατήσει εκτός φυλακής...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA