ΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/05/2022 13:48

Λέπρα ή νόσος Χάνσεν: «Σε καλή κατάσταση η υγεία της 65χρονης, ιάσιμη η νόσος», λέει ο ΕΟΔΥ

«Η νόσος του Hansen ή αλλιώς λέπρα, είναι λοιμώδης νόσος που οφείλεται στο βακτηρίδιο Mycobacterium Leprae», αναφέρει μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ και επισημαίνει ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα κρούσμα. Παράλληλα, τονίζει ότι η νόσος είναι ιάσιμη και λέει ποια είναι τα συμπτώματα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Λέπρα ή νόσος Χάνσεν: «Σε καλή κατάσταση η υγεία της 65χρονης, ιάσιμη η νόσος», λέει ο ΕΟΔΥ
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Σε επίσημη ενημέρωση σε σχέση με το κρούσμα της νόσου Hansen ή αλλιώς λέπρα προχώρησε ο ΕΟΔΥ διευκρινίζοντας ότι το περιστατικό στη χώρα μας είναι μόνο ένα και πως παρά «την κακή της φήμη πρόκειται για μια ιάσιμη νόσο, η οποία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, ειδικά στην έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων. Για τον λόγο αυτό καθίσταται πολύ σημαντική η έγκαιρη ανίχνευση των συμπτωμάτων και η έναρξη αγωγής».

Διαβάστε ακόμη: Ηλίας Μόσιαλος - Θεραπείες και εμβόλια για την ευλογιά των πιθήκων

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τη λέπρα

«Η νόσος του Hansen ή αλλιώς λέπρα, είναι λοιμώδης νόσος που οφείλεται στο βακτηρίδιο Mycobacterium Leprae. Πρόκειται για μια βραδέως εξελισσόμενη νόσο, η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα, στους οφθαλμούς και στο νευρικό ιστό. Παρά την κακή της φήμη πρόκειται για μια ιάσιμη νόσο, η οποία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, ειδικά στην έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων. Για τον λόγο αυτό καθίσταται πολύ σημαντική η έγκαιρη ανίχνευση των συμπτωμάτων και η έναρξη αγωγής.

Video Loading...

Η νόσος δεν είναι πολύ μεταδοτική και ασθενείς, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει αγωγή είναι σε θέση να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητές τους. Αυτή τη στιγμή στη χώρα νοσηλεύεται μια ασθενής 65 ετών με την νόσο αυτή, σε καλή κατάσταση και διεξάγεται ενεργητική επιτήρηση των επαφών της για εμφάνιση συμπτωμάτων. Στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί παρόμοια περιστατικά στη χώρα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΔΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΛΕΠΡΑ ΝΟΣΟΣ ΧΑΝΣΕΝ ΕΟΔΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ