Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ της αρπαγής του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, καθώς συμπληρώθηκε σχεδόν ένα 24ωρο χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο για το πού βρίσκεται και υπό ποιες συνθήκες το παιδί που το βράδυ της Τρίτης έπεσε θύμα απαγωγής από κουκουλοφόρους που εισέβαλαν στο σπίτι του στην Κηφισιά και ενώ εκείνη τη στιγμή βρισκόταν με τη γιαγιά του. 

Διαβάστε ακόμη: Κηφισιά: Συγγενής του πατέρα νοίκιασε το βαν της αρπαγής του 6χρονου Ράινερ Τζέισον

Χαρακτηριστικό είναι ότι η μητέρα του παιδιού, ενώ έχει κάνει έκκληση για επιστροφή του γιου της με έναν τρόπο που δεν θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στις σχέσεις της με τον πατέρα του παιδιού, η επικοινωνία με τον πρώην άνδρα της είναι ανέφικτη! Οπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο δικηγόρος της μητέρας Χρήστος Οικονόμου, «...η εντολέας μου και μητέρα του παιδιού έχει κάνει εκατοντάδες τηλεφωνήματα από χθες στο κινητό του πατέρα του παιδιού, αλλά δυστυχώς η επικοινωνία είναι ανέφικτη, με το τηλέφωνο να είναι απενεργοποιημένο. Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα τηλέφωνα του στενού περιβάλλοντος του πατέρα, καθώς κανείς τους δεν απαντάει με αποτέλεσμα η αγωνία να συνεχίζεται», είπε αρχικά ο δικηγόρος της μητέρας. 

Μάλιστα, όπως τόνισε, από την πρώτη στιγμή, η πλευρά της μητέρας προσπαθεί να επικοινωνήσει όχι μόνο με τον ίδιο, αλλά και με τη νομική υπηρεσία που εκπροσωπεί τον πατέρα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Νορβηγία, αλλά χωρίς να έχει υπάρξει αποτέλεσμα: «Στείλαμε επίσημα έγγραφα από χθες τόσο στους Ελληνες δικηγόρους του πατέρα, όσο και στους Νορβηγούς που τον εκπροσωπούν στην πατρίδα του. Δυστυχώς δεν λάβαμε καμία απάντηση ούτε μέσω αλληλογραφίας, ούτε μέσω τηλεφωνημάτων που επιχειρήσαμε. Σίγουρα όλα αυτά δεν είναι θετικά μηνύματα για την έκβαση της υπόθεσης». 

«Δεν είχε δει το παιδί τους τελευταίους 8 μήνες»

Για το εάν ο πατέρας έβλεπε το παιδί του τον τελευταίο χρόνο στη διάρκεια των ελληνικών δικαστηρίων: «Ο πατέρας, ο παππούς του παιδιού και η ο σύζυγος της αδελφής του κ. Πέντερσεν κατά τη διάρκεια των ελληνικών δικαστηρίων πέρσι, έμεναν στο κέντρο της Αθήνας. Εμείς δίναμε στον πατέρα τη δυνατότητα να επικοινωνεί με το παιδί του και σχεδόν τον παρακαλούσαμε να πηγαίνει στο σπίτι στην Κηφισιά για να το βλέπει. Εκείνος όμως, έθετε όρο να φύγει στο εξωτερικό μαζί με το παιδί του για να το δει. Ετσι, πέρασαν 8 μήνες που δεν είχε δει το παιδί του από δική του επιλογή. Δεν λέμε ότι δεν το αγαπούσε, αλλά οι επιλογές καθενός έχουν να κάνουν και με τις συνθήκες κάθε ιστορίας». 

Η καταδρομική επιχείρηση και το σενάριο που φοβίζει  

Σχετικά με το πού μπορεί να βρίσκεται ο πατέρας, ο οποίος με βάση της αστυνομικές έρευνες είναι ο νο1 ύποπτος για την αρπαγή του παιδιού, ο κ. Οικονόμου ανέφερε: «Ευτυχώς, η συμβολή της οργάνωσης ''Το χαμόγελο του παιδιού'', αλλά και η άμεση ενεργοποίηση της αστυνομίας έχουν περιορίσει τον χρόνο πιθανής διαφυγής του στο εξωτερικό, χωρίς όμως, να μπορεί να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο να τα έχει καταφέρει και αυτή τη στιγμή ο ίδιος να βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Αλλωστε πέρα από τα αεροδρόμια, τα σύνορα και τα λιμάνια, υπάρχουν και άλλοι τρόποι διαφυγής από θάλασσα και αυτό είναι ένα σενάριο που μας φοβίζει». 

Τέλος, ως προς τον τρόπο δράσης για την αρπαγή του 6χρονου παιδιού, ο δικηγόρος της μητέρας ανέφερε πως «...ήταν μια πραγματικά καταδρομική επιχείρηση! Μια καλά οργανωμένη και προσχεδιασμένη αρπαγή που αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέδιο και τακτικές που παραπέμπουν σε παράνομες πράξεις. Ο δράστης ή οι δράστες γνώριζαν ακριβώς πόση ώρα θα απουσίαζε η μητέρα από το σπίτι και είμαστε βέβαιοι ότι θα εισέβαλαν σε αυτό ακόμη και αν δεν άνοιγε η γιαγιά του την πόρτα όταν άκουσε τους περίεργους θορύβους. Αλλωστε ακόμη και η μίσθωση και η εγκατάλειψη του οχήματος δείχνουν ότι υπήρχε σχέδιο». 

Αλληλοκατηγορούνται οι γονείς

Στο μεταξύ, η μητέρα, κάνει έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με τις Αρχές. «Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί το παιδί μου. Κάνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις Αρχές», δήλωσε η ίδια. Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης σε μια φιλήσυχη γειτονιά της Κηφισιάς. Ο 6χρονος Ράινερ έπαιζε αμέριμνος στην αυλή του σπιτιού του, περιμένοντας τη μητέρα του να επιστρέψει.

Η γιαγιά άκουσε ένα θόρυβο στην πόρτα και νόμιζε ότι ήταν η μητέρα του παιδιού και γι' αυτό άνοιξε μόνο που αντίκρισε έναν άνδρα με κουκούλα που άρπαξε το παιδί. Η ηλικιωμένη, έντρομη, βγήκε έξω και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια, αλλά το παιδί και δράστης είχαν ήδη εξαφανιστεί. Κάμερες από τα γειτονικά σπίτια έχουν καταγράψει καρέ - καρέ την αρπαγή του 6χρονου, όπως και τα στοιχεία του νοικιασμένου λευκού βαν που χρησιμοποιήθηκε. Σύμφωνα με την ταυτοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. το όχημα είχε νοικιαστεί από συγγενικό πρόσωπο του πατέρα.  

«Ψάχνει» τον πατέρα η ΕΛ.ΑΣ.

Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ είναι ο νο1 ύποπτος για την αρπαγή. Οι ελληνικές Αρχές αναζητούν τα ίχνη του ακόμη και στη Νορβηγία, ενώ θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι θεωρείται μεν πρόσωπο - κλειδί στην υπόθεση.

Ο πατέρας του 6χρονου, βρίσκεται στην Ελλάδα από τον περασμένο Απρίλιο, όταν και ξεκίνησε μία μαραθώνια δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του για την επιμέλεια του παιδιού. Το πρώην ζευγάρι ζούσε μαζί στη Νορβηγία μέχρι το 2018, όταν και αποφάσισε να χωρίσει. Εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη, ανταλλάσσοντας μηνύσεις. Μάλιστα, ο πατέρας έκανε πολλά αιτήματα για να επιστρέψει ο γιος του στη Νορβηγία, με τη μητέρα να μην ανταποκρίνεται.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μιλώντας σε νορβηγικό μέσο, ο πατέρας του 6χρονου υποστήριζε πως ο γιος του απήχθη στην Ελλάδα από τη μητέρα του και πως θα παρέμενε στη χώρα μέχρι να τον πάρει πίσω.

Η δικαστική μάχη του πατέρα

Πάντως, αίσθηση προκαλεί ένα δημοσίευμα της νορβηγικής εφημερίδας nettavisen, σύμφωνα με το οποίο ότι ο πατέρας βρίσκεται περίπου δύο μήνες στη χώρα μας και κατηγορεί την πρώην σύζυγό του για απαγωγή του παιδιού από τη Νορβηγία, όπου και το φρόντιζε ο ίδιος από όταν χώρισαν. Υποστηρίζει χαρακτηριστικά ότι το 2020 η μητέρα μετέφερε παράνομα το παιδί της στην Ελλάδα.

Τότε ήταν που ο πατέρας άρχισε δικαστική διαμάχη από την οποία κέρδισε την αποκλειστική γονική μέριμνα. Με την απόφαση αυτή η αστυνομία είχε ξεκινήσει να αναζητά σε διεθνές επίπεδο το παιδί. Ο ίδιος ο πατέρας στράφηκε μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, και προς την ελληνική δικαιοσύνη, ζητώντας την επιστροφή του παιδιού στη Νορβηγία, επικαλούμενος τη Σύμβαση της Χάγης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA